Tensiuni la masa de Crăciun? Cum să eviţi certurile de Sărbători

Ultima actualizare:

    Sărbătorile în familie pot naşte discuţii supărătoare. Însă ai cum să le eviţi, dacă ştii ce să facifoto: gijobs.com
Sărbătorile în familie pot naşte discuţii supărătoare. Însă ai cum să le eviţi, dacă ştii ce să facifoto: gijobs.com

Sărbătorile de iarnă petrecute în familie pot să aducă bucurii, dar te poţi izbi şi de certuri pe care le ai doar cu părinţii sau fraţii.

După ce ai petrecut toată luna decembrie aşteptând Crăciunul cu entuziasm, vin cele patru zile de mâncat şi băut cu cei dragi. Însă, dacă nu ai grijă, se poate transforma într-un calvar cu uşurinţă. Ajungi să te cerţi pe cine face mai bine sarmale sau cine o să stea lângă unchiul care are obiceiul să facă comentarii ciudate.

Însă, potrivit theguardian.com, astfel de moment pot fi evitate cu uşurinţă. Iată câţiva paşi pentru evita certurile şi a te simţi cu adevărat bine de Crăciun.

Discuţiile despre serviciu

Inevitabil, o rudă nu va înţelege cu ce te ocupi exact. Cea mai bună metodă e să le vorbeşti despre munca ta ca şi când ar fi un străn pe care l-ai cunoscut la o petrecere şi faceţi conversaţie. Dacă vorbeşti cu o rudă mai în vârstă şi tu ai până în 30 de ani, şansele sunt ca ei să nici nu fi auzit de domeniul în care lucrezi. Nu vor neapărat să te enerveze, au doar altă mentalitate.

Persoanele care se supără pentru că nu le ajuţi

De obicei, scapi de treabă după ce le promiţi că vei strânge tu. Dar la finalul mesei, ai mâncat cât pentru un an întreg, ţi-ai desfăcut cureaua şi îţi vine să plângi la gândul că trebuie să te mişti. Nu ştii ce să faci: să le aminteşti celor care te pun să strângi masa că ei nu te-au ajutat pe tine să faci curat niciodată sau să le dai bani şi o bomboană ca să te lase în pace.

“Familii se ceartă din astfel de motive pentru că unele persoane simt că munca lor nu e apreciată. Ca să eviţi o astfel de ceartă e mai bine că nu le promiţi ceva ce nu poţi face. Mai bine îi lauzi pentru ce au făcut ei şi le spui mereu cât de bine a ieşit totul”, conform unui consilier de familie, Kim Hardy.

Totuşi, e indicat să ajuţi la pusul sau strânsul mesei. Şi faptul că arunci gunoiul e suficient.

Discuţiile iscate de prea mult alcool

Orice familie are probleme şi, după câteva pahare, membrii ei încep să se ciondănească. Ai grijă să nu fie prea mult de băut în casă şi pregăteşte gustări pentru ca nimeni să nu be ape stomacul gol. Iar în unele cazuri, un invitat din afara familiei va calma imediat spiritele: unele persoane se abţin de la comentarii răutăcioase în prezenţa străinilor.

Certurile iscate din cauza jocurilor de Crăciun

După masa de Crăciun, mulţi preferă să joace un joc. Unii vor să câştige, alţii să se simtă bine cu familia, alţii să îşi enerveze fraţii. Nu e bine ca de Crăciun să vrei să îţi iasă ţie totul. Dacă nimeni nu vrea să joace un anumit joc, las-o baltă. Iar dacă nu vrei să te joci orice ar fi, prefă-te că nu te simţi bine şi promite-le tuturor că data viitoare vei juca şi tu.

Certurile pe telecomandă

E 2014 şi oricine se poate uita la ce vrea pe Internet. E un pic ciudat când cineva să insiste să vă uitaţi la un film pe care jumătate din familie l-a văzut deja la cineva şi altcineva scoate un film vechi de Crăciun. Dacă tot ce vrea familia ta e să vă uitaţi la un film în linişte, împreună, acceptă. Nu trebuie să depui efort pentru asta şi îi va face să se simtă bine pe ceilalţi. Evident, poţi să te prefaci că îţi e somn şi să te duci în altă cameră unde te poţi uita la ce vrei tu. Nimeni nu se va supăra. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net