Statul Islamic a decapitat încă un ostatic britanic

Ultima actualizare:

    Britanicul Alan Henning a fost decapitat de gruparea Statul IslamicCaptură BBC
Britanicul Alan Henning a fost decapitat de gruparea Statul IslamicCaptură BBC

gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat execuţia prin decapitare a lucrătorului umanitar britanic Alan Henning ca represalii la atacurile aeriene britanice contra SI în Irak, a anunţat vineri centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE, conform Mediafax.

O înregistrare video intitulată "un nou mesaj către America şi aliaţii săi", realizată potrivit aceluiaşi scenariu ca la decapitările cărora le-au devenit victime doi americani şi un britanic, prezintă presupusa execuţie prin decapitare a lucrătorului umanitar britanic Alan Henning.

Alan Henning, în vârstă de 47 de ani, îmbrăcat în aceeaşi ţinută de culoare portocalie ca a victimelor precedente, spune o scurtă frază, după care călăul său acuză Parlamentul britanic că este responsabil de moartea sa.

"Uciderea brutală a lui Alan Henning de către Stat Islamic arată cât de barbari şi respingători sunt teroriştii", a declarat premierul britanic David Cameron, adăugând că gândurile sale merg către soţia şi copiii lucrătorului umanitar.

"Alan a plecat în Siria pentru a transporta ajutor către persoane de toate confesiunile şi care aveau nevoie de acesta. Faptul că a fost luat ostatic în momentul în care dorea să ajute pe alţii (...) şi, acum, că a fost asasinat arată că perversitatea teroriştilor din cadrul (grupării) Stat Islamic este fără limite", a adăugat premierul britanic.

Călăul, a cărui voce este modificată electronic, vorbeşte cu accent britanic şi pare a fi acelaşi care l-a asasinat pe ostaticul britanic David Haines, la mijlocul lui septembrie, potrivit SITE.

La sfârşitul înregistrării video, care durează numai un minut şi 11 secunde, SI prezintă un alt ostatic american, Peter Kassig.

Înregistrarea video care prezintă presupusa execuţie prin decapitare a lui Alan Henning încă nu a fost autentificată.

Alan Henning este al patrulea ostatic occidental decapitat de SI în Siria, după jurnaliştii americani James Foley, pe 19 august, şi Steven Sotloff, pe 2 septembrie, şi lucrătorul umanitar britanic David Haines, pe 13 septembrie.

Un francez, Hervé Gourdel, a fost la rândul său decapitat în Algeria potrivit aceluiaşi scenariu (înregistrare video difuzată pe 24 septembrie) de către jihadişti care fac parte dintr-o grupare afiliată SI.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
apicultorii au pierdut multe albine
shutterstock 1710655687 jpg
Arsenie Boca cap jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net