Statele Unite ale Americii își testează noul arsenal: cea mai puternică bombă din istorie

Ultima actualizare:

    Una dintre aeronavele din dotarea Statelor Unite ale Americii  Foto: Daily Mail
Una dintre aeronavele din dotarea Statelor Unite ale Americii Foto: Daily Mail

America testează cea mai periculoasă bombă nuclear produsă până acum în întreaga lume. Un avion F-15E care poate aruncă bombe a fost testat luna aceasta în baza din Nevada, Tonopah Test Range. Bombele poartă numele B61-12 și au rolul de a consolida arsenalul Statelor Unite și de a-l înlocui pe cel vechi.

Adiministrația Securității Naționale Americane a dezvăluit că o serie amplă de teste se află în plină desfășurare, incluzând verificarea unei versiuni îmbunătățite a unor bombe care se află în dotarea trupelor americane de decenii întregi.

Munca la crearea B61-12 se desfășoară de ani buni, iar oficialii declară că testarea ei, cu ajutorul unor versiuni-pilot, este absolute necesară pentru a afla posibilele erori în funcționarea și designul noii arme.

Bomba creată de americani este considerată cea mai puternică din întreaga istorie pentru că, interiorul ei poate transporta între 50.000 de tone și 300.000 de tone de dinamită. Mai mult decât atât, acuratețea depistării țintei a fost îmbunătățită considerabil.

Testele de la Tonopah Test Range au stârnit criticile scepticilor.  Brian Becker, director al Coaliției Anti-Război declară : “ Pentru a-și intimida criticii, Trump a dat mână liberă generalilor din armata americană care acum se distrează de minune testând noile jucării militare. “

Bombele B61-12, fără încărătură nucleară, au fost supuse probelor cu scopul de a evalua „ funcțiile non-nucleare și capacitatea aeronavei care le transportă” , potrivit unei declarații  din partea Administrației Securității Naționale Americane.

B61-12 va înlocui vechea versiune, B61 și o parte din așa-numita triadă americană, care include submarine, aeronaave și bombe de mare tonaj.  Producția B61-12 este programată să înceapă în luna martie, 2020. Până atunci, datele obținute în urma verificărilor de teren vor fi analizate cu atenție pentru efectuarea modificărilor.


    Tancurile americane sunt prezente pe frontul din Afganistan Foto: Getty
Tancurile americane sunt prezente pe frontul din Afganistan Foto: Getty

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net