„The Special One”, pe post de Papă

Ultima actualizare:

    Portughezul Jose Mourinho e de mai bine de un deceniu o legendă a fotbalului mondial, care nu lasă indiferent pe nimenifoto: AP
Portughezul Jose Mourinho e de mai bine de un deceniu o legendă a fotbalului mondial, care nu lasă indiferent pe nimenifoto: AP

Legendarul antrenor de fotbal Jose Mourinho va deveni în scurt timp „Mai mult decât The Special One”. Sau i se va putea spune chiar „Sanctitatea sa The Special One”. Sau, de ce nu, „Îngrozitor de Preafericitul The Special One”...

Iar asta dintr-un singur motiv: noul antrenor al celor de la Manchester United va juca rolul Papei într-un film menit a aniversa 100 de ani de la evenimentele ce au avut loc în 1917 în localitatea portugheză Fatima, când Sfânta Maria, mama lui Isus Cristos, le-a apărut regulat timp de mai multe luni unor foarte tineri păstori din zonă (în fapt aparițiile au durat din primăvara lui 1916 până în octombrie 1917).

Alegerea lui Mourinho, pe placul Vaticanului

Există chiar indicii care spun că alegerea portughezului Jose Mourinho, 53 de ani, pentru acest rol a primit și aprobarea Vaticanului. Ceea ce e sigur e faptul că „The Special One”, cum i se spune în prezent, își va împrumuta vocea liderului actual al Bisericii Catolice, Francisc, argentinian de origine.

Astfel, „Papa” Mourinho va vorbi în limbile portugheză, spaniolă, engleză și italiană, iar pentru aceasta portughezul a analizat cu luare aminte o serie de discursuri rostite în ultimii ani de către actualul Papă.

Este cunoscut faptul că Jose Mourinho e poliglot, antrenând până în prezent o serie de formații de fotbal de top ale bătrânului continent, cum ar fi FC Porto, Internazionale Milano, Real Madrid și Chelsea Londra, înainte de a o prelua în această primăvară pe Manchester United.

De asemenea, a mai antrenat-o pe Benfica Lisabona și a fost secund la FC Barcelona, la finele mileniului trecut.

El a câștigat titlul de campion al Portugaliei, Spaniei, Italiei și Marii Britanii, cupele naționale în fiecare țară în care a antrenat până azi, UEFA Europa League, dar și titlul suprem în fotbal, UEFA Champions League, cu FC Porto și Inter Milano.

Pelicula va descrie unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj ale lumii creștine, Fatima 

Pelicula se va numi „Credință” și va relua povestea celor trei ciobănași, Iacinta (șapte ani), Francisc (nouă ani) și Lucia (zece ani), cărora Sfânta Maria le-a încredințat o serie de secrete sau intenții de rugăciune.

Fapt este că Fatima a devenit foarte repede un loc de pelerinaj marian ce s-a impus în conștiința întregii lume, fiind azi vizitat anual de sute de mii deoameni, creștini și nu numai.

Premiera este anunțată pentru anul viitor, la o dată ce urmează a fi fixată. Conform presei britanice, ce anunță știre, Jose Mourinho nu a avut cereri financiare speciale pentru interpretarea acestui rol , ba chiar  se pare că va dona banii primiți unor organizații de caritate ce se ocupă de soarta copiilor defavorizați.  

Jose Mourinho și-a povestit pe scurt viața într-un film de animație foarte bine primit de public

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net