Şoferul care a omorât 5 oameni în Grecia nu avea voie să conducă

Ultima actualizare:

    În carambol au fost  implicate 40 de maşiniFoto: Greek Reporter
În carambol au fost implicate 40 de maşiniFoto: Greek Reporter

Şoferul român care a ucis cinci oameni şi a rănit treizeci şi doi pe o autostradă din Grecia nu avea atestat pentru a conduce tirul.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani a provocat un accident care a îndoliat o ţară întragă. El venea dinspre oraşul Veria şi se deplasa cu viteză. Ţoferul a pierdut controlul tirului şi a lovit aproximativ 30 de vehicule pe autostrada Egnatia, în nordul Greciei. Cel puţin unul dintre vehicule a luat foc în urma impactului. Conform Observator, bărbatul, care lucra pentru o firmă din Argeş, aflată în insolvenţă, nu avea voie să conducă tirul. El nu avea un atestat profesionist. 

Cinci oameni au murit - patru pe loc - trei greci şi un bulgar - şi încă unul, pe masa de operaţii. Una dintre victime a ars de vie, înainte să ajungă salvatorii la ea. Alţi 32 de oameni, printre care doi copii - unul de un an şi altul de un an şi jumătate - au fost răniţi.

În cursul interogatoriului, şoferul a declarat că a văzut semanele de avertizare şi doi bărbaţi cu steaguri care dirijau vehiculele, dar că nu a putut să reducă viteza, potrivit cotidianului grec To Vima. În contextul în care camionul era încărcat cu 19 tone de marfă, iar drumul pe care s-a produs accidentul se afla în pantă, impactul a fost deosebit de puternic, precizează publicaţia.

Bărbatul este acum acuzat de omor din culpă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
angajam
image
image
image
image
image
image
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
furtuni ploi jpeg
Spania jpg
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Akkadian FOTO wikipedia jpg
Proiect construcție casă FOTO Shutterstock
Bucureștiul VEchi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net