ŞOCANT! Un bărbat şi-a decapitat o colegă de serviciu după ce a fost concediat

Ultima actualizare:

    O colegă de muncă de-a victimei, în stare de şoc după cele întâmplate
O colegă de muncă de-a victimei, în stare de şoc după cele întâmplate

Un american, care a încercat recent să convertească la islam mai mulţi colegi de serviciu, a decapitat-o pe una dintre colege cu un cuţit şi l-a rănit pe un altul după ce a aflat că a fost concediat, a anunţat poliţia vineri, relatează AFP.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al FBI a refuzat să comenteze situaţia. În acest stadiu nu există însă nicio informaţie că s-ar desfăşura o anchetă pentru eventuale legături teroriste.

Suspectul, rănit de gloanţe şi care este în prezent spitalizat în stare stabilă, "pare să-şi fi ales victimele la întâmplare", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă purtătorul de cuvânt al poliţiei din oraşul Moore, Jeremy Lewis.

"Nu viza pe nimeni în special (...) probabil că victimele s-au aflat în drumul lui atunci când a intrat" în clădire, a adăugat el.

Tragedia a avut loc joi în cadrul unei firme alimentare din Oklahoma, în Sudul Statelor Unite, unde lucra suspectul, identificat drept Alton Nolen, în vârstă de 30 de ani.

După ce a aflat că a fost concediat, "Nolen a mers în parcare, şi-a condus maşina până la intrarea în companie (...) apoi a mers la intrarea principală până la recepţie", a explicat anterior Jeremy Lewis într-un comunicat.

"Nolen a dat peste (colega lui) Colleen Hufford şi a ucis-o cu cuţitul. În timpul acestui atac, Nolen i-a tăiat capul victimei", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Suspectul a atacat apoi un alt coleg cu un cuţit, după care a fost împuşcat de un oficial al companiei. Persoana rănită şi suspectul au fost transportaţi la spital, unde se află în stare stabilă.

"După ce i-am interogat pe colegii de muncă ai lui Nolen, am aflat că acesta încercase recent să convertească la religia musulmană mai mulţi angajaţi", a precizat purtătorul de cuvânt.

Din cauza naturii crimei, poliţia locală a făcut apel la FBI. Această tragedie are loc în urma unei serii de decapitări ale occidentalilor difuzate pe Internet şi comise de combatanţi islamişti, dintre care trei de organizaţia Stat Islamic, activă în Siria şi Irak, şi una de către o grupare din Algeria afiliată acesteia.

În cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al poliţiei a subliniat că suspectul "nu s-ar fi oprit dacă (directorul) nu l-ar fi oprit". Acesta din urmă "este eroul poveştii, este tragic că o persoană şi-a pierdut viaţa, dar ar fi putut fi mult mai rău decât atât", a insistat el.

Compania Vaughan Foods pentru care lucra Nolen este în stare de şoc. "Suntem şocaţi şi profund întristaţi de aceste evenimente", a afirmat aceasta într-un comunicat, precizând că oferă consiliere şi susţinere psihologică personalului.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net