S-a operat ca să slăbească, dar asta a costat-o viaţa

Ultima actualizare:

    Joanne Merchant, înainte de operaţia care a ajutat-o să slăbească
Joanne Merchant, înainte de operaţia care a ajutat-o să slăbească

O femeie a fost avertizată de medici că dacă nu slăbeşte, ar putea muri. Însă kilogramele pierdute după o operaţie de reducere a stomacului a costat-o viaţa.

Joanne Merchant, din Marea Britanie, avea peste 220 de kilograme, iar medicii i-au spus că va muri într-un an dacă nu slăbeşte dramatic. 

Pentru a-şi salva viaţa, femeia şi-a pus un inel gastric. Rezultatul a fost cel dorit. Joanne a pierdut 177 de kilograme, a ajuns la 53 de kilograme şi a devenit mamă. Dar nu s-a putut bucura prea mult de fericirea nou găsită. 

Femeia de 46 de ani a avut complicaţii şi a trebuit să sufere alte intervenţii. Nu şi-a revenit după operaţii, iar soţul ei a fost nevoit să ia decizia dureroasă de a o scoate de pe suportul artificial. 

Acum bărbatul a rămas singur cu cei doi copii, Harvey, de 14 ani şi Honor, de 12. 

"Vorbim de ea mereu. Mă uit la ultima noastră fotografie împreună. Trebuie să îmi las durerea deoparte pentru a mă ocupa de copii, dar nu e uşor", a povestit AJ, pentru site-ul mirror.co.uk. 

Joanne şi soţul ei, AJ
Joanne şi soţul ei, AJ

Bărbatul a povestit că operaţia a avut un impact pozitiv asupra vieţii lui Joanne: "Mereu i s-a spus că nu va avea copii, din cauza greutăţii. Operaţia i-a schimbat complet viaţa".

Joanne a avut mereu probleme cu greutatea, iar la 30 de ani, kilogramele în plus îi ameninţau viaţa. S-a operat în 1999, la şase luni după ce şi-a cunoscut soţul, pe AJ: "Kilogramele au început să se topească şi era din ce în ce mai fericită. Atunci am cerut-o în căsătorie".

A rămas gravidă rapid: în 2000, a născut primul copil, iar peste doi ani, cuplul a mai avut un bebeluş. 

"Joanne continua să slăbească şi, în 2006, cântărea 53 de kilograme. Era fericită", a mai adăugat AJ.

Însă în 2008, au început să apară problemele. Doctorii au descoperit că o parte a inelul gastric se mişcase şi i-au propus să scoată o parte din stomac. După operaţie, a fost din ce în ce mai greu: Joanne stătea mai mult prin spitale. În mai 2009, după încă o operaţie, femeia a petrecut patru zile în comă indusă. În august 2012, medicii i-au descoperit o gaură în plămâni, iar Joanne a făcut pneumonie. 

Starea lui Joanne s-a deteriorat din ce în ce mai mult, iar în ianuarie 2013, soţul ei a fost nevoit să o deconecteze de la aparate. Medicii legişti au stabilit că moartea ei s-a datorat unor complicaţii intervenite după operaţia din 2008: "Dacă nu îi micşorau stomacul şi doar îi înlocuiau inelul gastric, ar fi fost încă în viaţa", crede soţul femeii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net