S-a demonstrat ştiinţific: e bine să facem pipi în mare

Ultima actualizare:

    Cercetătorii din cadrul Societăţii  Americane a Chimicalelor vin cu  veşti bune pentru cei cu vezica micăFoto: Shutterstock
Cercetătorii din cadrul Societăţii Americane a Chimicalelor vin cu veşti bune pentru cei cu vezica micăFoto: Shutterstock

Veşti bune, dragi înotători! Nu vă mai simţiţi vinovaţi dacă v-aţi scăpat pe voi în timp ce vă bălăceaţi în mare. Nu aţi făcut nici un rău, ba din contră aţi contribuit cu puţin amoniu, care ajută vegetaţia marină.

Mulţi realizează că aveau nevoie la toaletă chiar înainte să intre în apă. Şi, ups!, cu inima strânsă se eliberează în mare. Chiar dacă nimeni nu îi vede, se întorc la mal cu conştiinţa încărcată. Uitaţi de griji!

Cercetătorii din cadrul Societăţii Americane a Chimicalelor au descoperit că urinarea în apa mării nu dăunează mediului înconjurător. Şi asta pentru că ureea conţine amoniu, care hrăneşte vegetaţia marină. În plus, urina este 95% apă şi conţine sodiu şi ioni de clor. Apa mării e 96,5% apă şi conţine, de asemenea, clor, sodiu şi potasiu, dar în concentraţii mult mai mari. Deci, având aceeaşi compoziţie chimică, urina nu dăunează.

„Corpurile noastre elimină proteine şi nitrogen prin uree, adică hrană pentru faună”, se arată în raport. Întreaga cantitate de urină eliminată zilnic în mările planetei nu depăşeşte o miliardime din volumul Oceanului Atlantic.

Statistic, la nivel mondial peste 93% din înotători au făcut pipi în mare, dar nu se compară cu cei 970 de litri de urină pe care îi elimină zilnic o balenă, de exemplu. Nu la fel este la piscină. Aici apa e clorinată şi în combinaţie cu urina produce o reacţie chimică ce afectează căile respiratorii şi produce alergii, infecţii la ochi şi dermatite.

Vacanţa perfectă durează 11 zile 


    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Cercetătorii britanici şi specialiştii în turism au stabilit care sunt parametrii vacanţei de vară perfecte, informează Daily Mail. Pentru a scăpa de stres avem nevoie de o vacanţă o dată la 57 de zile. Cum nimeni nu face acest lucru, iată cum trebuie să arate concediul ideal!

Trebuie să dureze 11 zile, să fie în altă zonă geografică decât în cea de domiciliu, temperatura să fie de 25 de grade Celsius, să fie împreună cu un partener şi serviciile turistice să acopere: masaj, saună, mâncare bună şi băutură la discreţie. Muzica recomandată e cântată de Rihanna şi concediul să nu depăşească 2.500 de lei de cuplu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net