Schimbare majoră în Coreea de Nord! Liderul Kim Jong-un şi-a demis unchiul, care a dispărut fără urmă

Ultima actualizare:

Schimbarea ar fi un eveniment major cu consecinţe imprezibile pentru regimul de la Pyongyang dacă se confirmă.

Influentul Jang Song-thaek, în vârstă de 67 de ani, a fost demis din postul de vicepreşedinte al Comisiei de apărare naţională, organul de decizie cel mai puternic din Coreea de Nord, a relatat presei un deputat sud-coreean în urma unei audieri a Serviciului naţional de informaţii (NSI) de către un comitet parlamentar.

Jang Song-thaek "a fost recent îndepărtat din postul său şi alţi doi apropiaţi, Ri Yong-ha şi Jang Soo-kil, au fost executaţi public la mijlocul lunii noiembrie", a precizat deputatul Jung Cheong-rae.

Potrivit unui alt parlamentar, aceştia ar fi fost executaţi pentru "activitate împotriva partidului". După demiterea sa, Jang Song-thaek a dispărut.

El este soţul surorii fostului lider nord-coreean, Kim Jong-il, şi a fost timp de decenii un personaj cheie al regimului nord-coreean condus de trei generaţii Kim (bunic, tată şi fiu) după încheierea celui de Al Doilea Război Mondial.

El l-a sprijinit îndeosebi de nepotul său, Kim Jong-un, în timpul primilor săi paşi în fruntea ţării, începând din decembrie 2011, după ce i-a succedat tatălui său, Kim Jong-il, decedat în urma unei crize cardiace.

Jang căzuse în dizgraţie în 2004 sub acuzaţia de corupţie. Trimis la "reeducare", el a fost reabilitat anul următor şi promovat în 2007 la conducerea administraţiei Partidului muncitorilor, ceea ce îi dădea mână liberă asupra poliţiei şi justiţiei.

Ocupa un rol de prim plan mai ales după atacul cerebral al lui Kim Jong-il din 2008. După moartea acestuia a fost adesea considerat drept numărul doi al regimului.

Era chiar, după unii, regent al lui Jong-un, care la vârsta de 30 de ani nu s-ar bucura de experienţa necesară de a-şi exercita puterea într-un stat izolat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net