Premierul Poloniei, Beata Szydlo, a demisionat

Ultima actualizare:

    Beata Szydlo şi-a dat demisia Foto: Getty
Beata Szydlo şi-a dat demisia Foto: Getty

Premierul polonez, Beata Szydlo, și-a prezentat demisia comitetului politic al partidului din care face parte (PiS), iar aceasta a fost acceptată, a anunțat, joi, 7 decembrie, purtătorul de cuvânt al acestei formațiuni.

Motivul pentru care Beata Szydlo a demisionat ar fi fost „o schimbare necesară pentru a face față noilor provocări” de pe scena internă și internațională". Beata va fi înlocuită de vicepremierul Mateusz Morawiecki, care ocupă ţi funcţia de ministru de finanţe. "Comitetul a propus pentru funcția de prim-ministru candidatura vicepremierului Mateusz Morawiecki”, a declarat purtătoarea de cuvânt al partidului Pis. „A fost, de asemenea, o evoluție a sarcinilor înscrise în marele nostru proiect pentru schimbări în bine (...) Acești factori au antrenat necesitatea de a corecta componența guvernului, inclusiv conducerea lui”, a completat aceasta, potrivit Digi24.

Fostul premier, Beata Szydlo va continua să ocupe o funcţie politică importantă în cadrul guvernului, cea de vicepremier, conform spuselor purtătoarei de cuvânt, Beata Mazurek.

Viitorul premier polonez este un fost bancher de succes şi un adept al etatismului. A urmat studiile Universităţii din Wroclaw şi a aprofundat diverse concepte economice participând la mai multe conferinţe în Statele Unite ale Americii, Germania şi Elveţia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net