Premieră medicală! I-au pus craniul în stomac ca să-i salveze viața

Ultima actualizare:

    Jahfari Martin a stat 18 zile cu bucata de craniu în stomacFoto: Mirror.co.uk
Jahfari Martin a stat 18 zile cu bucata de craniu în stomacFoto: Mirror.co.uk

Un băiețel de 9 ani din Marea Britanie a fost suspus unei intervenții chirurgicale ieșite din comun pentru a putea supraviețui.

Jahfari Martin se afla pe bicicletă și se grăbea să ajungă la ajungă la un meci de fotbal, însă o mașină l-a lovit cu putere din spate și l-a propulsat 5 metri în aer, lăsându-l inconștient pe asfalt.

În urma impactului, băiețelul a fost la un pas să-și piardă viața, căci presiunea din capul lui a crescut foarte mult din cauza inflamării creierului. Medicii l-au băgat în comă pentru a-i ajuta creierul să se relaxeze și au încercat să-i dreneze surplusul de lichid, dar ultima procedură nu a avut efectul scontat.

"În aceste situații nu mai ai ce să faci decât să înlături o porțiune mare din craniu", a explicat Aabir Chakraborty, neurochirurg pediatru.

Așa că medici i-au tăiat o porțiune din craniu de dimensiunea unei palme de adult, de la nivelul frunții și au introdus-o în abdomenul  copilului, printr-o incizie, pentru a o păstra într-un mediu steril. Craniul a stat în burta lui Jahfari timp de 18 zile, apoi după ce creierul lui s-a dezumflat, a fost operat din nou și i s-a reatașat porțiunea lipsă din cap.

"Era ca o piatră în burta mea", a povestit băiețelul.

Trei zile mai târziu, Jahfari Martin a fost externat, însă un an de zile nu are voie să joace fotbal, spre marea lui dezamăgire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net