Pisicile unui mare scriitor, subiect de dispută în justiţie

Ultima actualizare:

    ernest hemingway
ernest hemingway

Cele 50 de pisici cu câte şase degete la fiecare lăbuţă care trăiesc în deplină libertate în Muzeul şi Casa Memorială Ernest Hemingway din Florida Keys au devenit un veritabil subiect de dispută în justiţie, în Statele Unite ale Americii.

Majoritatea pisicilor sunt castrate pentru a ţine populaţia sub control. Doar câteva dintre ele, atent selecţionate, au rămas necastrate, pentru a putea să se înmulţească şi să transmită mai departe acea trăsătură distinctă a degetului suplimentar.

Din cauza unei plângeri depuse de un vizitator al muzeului, unele lucruri din viaţa de zi cu zi din acea clădire ar putea să se schimbe, iar situaţia pisicilor ar putea fi decisă în ultimă instanţă la Curtea Superioară din Statele Unite, informeaza Mediafax.

Potrivit unui articol postat pe site-ul Today.com,  Curtea de Apel a decis că muzeul trebuie să se supună reglementărilor stipulate în legea pentru protecţia animalelor. Dacă această decizie va fi menţinută, muzeul va fi obligat să se supună unor obligaţii destul de costisitoare - să închidă pisicile în cuşti pe timpul nopţii, să le marcheze, să construiască ziduri şi pereţi mai înalţi şi să plătească diverse taxe şi amenzi.

 Administratorii muzeului susţin că funcţionarea acestei case memoriale nu cade sub incidenţa Animal Welfare Act. Deşi nu au anunţat deocamdată măsurile pe care le vor lua pentru a contracara decizia Curţii de Apel, administratorii muzeului au la dispoziţie posibilitatea de a duce cazul la Curtea Supremă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net