Pălmuit în stradă din cauza sculpturii sale în formă de jucărie erotică din Paris

Ultima actualizare:

    Sculptura este inspirată de un pom de Crăciun şi o jucărie eroticăFoto: Twitter
Sculptura este inspirată de un pom de Crăciun şi o jucărie eroticăFoto: Twitter

O sculptură verde, gonflabilă, care seamănă cu o jucărie erotică, a fost expusă în Place Vendome din Paris, provocând un scandal în capitala Franţei.

Autorul lucrării intitulate "Tree" ("Copacul"), Paul McCarthy, a fost chiar atacat în stradă, atunci când a mers să vadă opera de artă instalată în Place Vendome. Un trecător l-a pălmuit de trei ori şi a ţipat că McCarthy că nu e francez şi nu are de ce să îşi expună operele în piaţa publică. Bărbatul a fugit apoi, conform bbc.com.

Şocat, dar fără să fie rănit, artistul l-a întrebat pe jurnalistul francez care îl intervieva: "Se întâmplă des asta (pălmuitul, n.r.) în Franţa?".

Dincolo de această agresiune, amplasarea operei de artă, care are o înălţime de 24 de metri, a stârnit numeroase glume pe reţelele de socializare.

Paul McCarthy, în vârstă de 69 de ani, a declarat pentru ziarul francez Le Monde că sculptura sa a avut ca surse de inspiraţie o jucărie erotică (un dop anal) şi un brad de Crăciun.

Paul McCarthy este cunoscut pentru operele lui controversate
Paul McCarthy este cunoscut pentru operele lui controversate

Sculptura, dar şi gestul trecătorului au strânit controverse pe internet. Unii internauţi au condamnat lovirea lui McCarthy.

"Trebuie să fii foarte prost să îl ataci pe artistul Paul McCarthy pentru creaţia sa din Place Vendome, fie că îţi place sau nu", a scris un internaut.

Alţi comentatori s-au arătat însă indignaţi. Ei au susţinut că "Place Vendome a fost desfigurată" şi că Parisul a fost "umilit".

Place Vendome, o piaţă publică pariziană renumită pentru Columnă, un monument ridicat de Napoleon după bătălia de la Austerlitz, este celebră şi pentru hotelurile de lux din zonă, printre care se numără şi Ritz. Până anul viitor, monumentul lui Napoleon va fi supus unui proces de restaurare.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net