Obama ameninţă Statul Islamic: "Vă vom distruge"

Ultima actualizare:

    Barack Obama a vorbit despre pericolele ISIS în cadrul unei vizite la o bază militarăFoto: Getty
Barack Obama a vorbit despre pericolele ISIS în cadrul unei vizite la o bază militarăFoto: Getty

Barack Obama a lansat un avertisment dur la adresa Statului Islamic (ISIS) și a atenționat suporterii grupării extremiste că statele aliate SUA nu vor îi vor tolera.

Președinele american a vizitat o bază militară și a vorbit despre gruparea din Iraq și Siria. Coaliţia condusă de SUA a fost criticată pentru că nu a făcut încă progrese vizibile în lupta cu ISIS.

"Coaliţia noastră nu va învinge această grupare teroristă. O va distruge. Ei cred că au câştigat, dar noi lucrăm să îi distrugem pe termen lung. Nu vom renunţa. Ameninţi America şi nu mai ai unde să te ascunzi. Vă vom găsi şi, aşa cum s-a întâmplat cu alţi terorişti şi tirani înaintea voastră, lumea vă va uita", a spus Obama, potrivit huffingtonpost.com

Şeful statului american a mai explicat că, până la finalul anului, SUA va încheia operaţiunea în Afganistan, dar trupe dedicate luptei anti-teroriste vor rămâne pe teritoriul statului afgan. Obama a considerat încheierea războiului din Afganistan o prioritate, dar a recunoscut că încă există multe pericole acolo. 

Statul Islamic a decapitat mai mulţi prizonieri occidentali

Gruparea Statul Islamic a fost fondată iniţial în 1999 şi a luat parte la războiul din Irak început în 2003. Organizaţia şi-a oferit sprijinul şi lui Osama bin Laden, cel mai temut terorist al timpurile noastre.

Din 2014, Statul Islamic a instituit un regim de teroare în teritoriile din Siria şi Irak pe care le-au ocupat. Guvernarea a început să decapiteze jurnalişti şi voluntari occidentali trimişi în Siria şi Irak. Trei americani şi doi britanici şi-au pierdut viaţa. Ultimele clipe cu prizonierii în viaţă au fost filmate şi publicate pe site-uri jihadiste. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net