Jude Law, pe post de Papă nord-american, primul din istorie, din toamnă pe HBO

Ultima actualizare:

    Jude Law, față în față cu rolul unui Papă, liderul Bisericii Catolicefoto: www.hbo.com
Jude Law, față în față cu rolul unui Papă, liderul Bisericii Catolicefoto: www.hbo.com

La începutul anilor ”90, „Pasărea Spin”, un mini-serial despre o iubire interzisă dintre un preot romano-catolic (interpretat de Richard Chamberlain) și o tânără australiancă (Rachel Ward), făcea furori pe micile noastre ecrane, fiind difuzat cu mare succes de televiziunea publică.

În fapt, serialul rupsese gura târgului în întreaga lume cu un deceniu mai devreme.

Au trecut anii și a venit vremea unui film în care un Papă era interpretat de un român, Marcel Iureș. Era vorba despre „Amen”, pelicula produsă în 2002 și regizată de Costa-Gavras. Personajul interpretat de Iureș era Papa contemporan cu cel de-Al Doilea Război Mondial, Pius al XII-lea.

După „Pasărea Spin” trecem la „Tânărul Papă”

În această toamnă, cel mai probabil la începutul lunii noiembrie, românii vor putea urmări un alt serial de televiziune ce se anunță pe placul marelui public. De data asta pe HBO. Serialul se va numi „Tânărul Papă” și-l va avea în prim plan pe Jude Law, un alt actor extrem de prizat de publicul feminin.

Regizorul peliculei, italianul Paolo Sorrentino, câștigător deja de „Oscar”, este catalogat de mulți drept geniul de care cinematografia italiană avea mare nevoie după dispariția marelui Fellini. Seria va include zece episoade și are în prim plan ficțiunea alegerii în postura de Papă, deci de lider mondial al celei mai mari Biserici creștine din lume, a unui nord-american.

Filmul lui Paolo Sorrentino descrie surprinderea tuturor atunci când cardinalul Lenny Belardo (interpretat de Jude Law) iese Papă dintr-un conclav condus de un alt cardinal, fostul secretar de stat al Vaticanului, în care toate cărțile îi păreau total potrivnice.

Povestea imaginară a celui dintâi Papă nord-american la Vatican se va întinde pe durata a zece episoade

În fața alegerii unui bărbat de doar 47 de ani, cardinalii își închipuie că vor avea în mai tânărul lor coleg, lipsit de experiență și copleșit de povara de a conduce spiritual două dintre cele șapte miliarde de persoane ale umanității, un partener ușor de manipulat. Ușor-ușor, pelicula ne dezvăluie însă un Papă imprevizibil și de necontrolat, mare amator de tutun și de experiențe inedite. Noul papă se va numi, profetic oare?, Pius al XIII-lea.

Asemenea predecesorilor săi regizori italieni care au tratat un subiect similar (a se vedea pelicula lui Nanni Moretti – „Habemus Papam”), și Sorrentino pune accentul pe latura umană a tânărului papă. Iar omul fiind plin de slăbiciuni, atunci le va fi dat acestora primul loc în bancă. Nu vor lipsi, desigur, ciocnirile între membrii Curiei Romane, și tânărul Papă.

Alături de Jude Law în film își face loc un alt nume mare al cinematografiei mondiale, Diane Keaton, care va da viață unei călugărițe, sora Mary, care slujește de ani buni în Vatican.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net