Incidente în Franţa: Moschei atacate, Gara de Nord evacuată

Ultima actualizare:

    Nici orășelul Villefranche-sur-Saône nu ascăpat se pare de teroarea criminalilor
Nici orășelul Villefranche-sur-Saône nu ascăpat se pare de teroarea criminalilor

Evenimentele tragice continuă în Franța. Mai multe moschei au fost atacate, iar Gara de Nord a fost evacuată din cauza unui pachet suspect.

UPDATE 17.30 Un individ înarmat cu o şurubelniţă a încercat să pătrundă cu forţa, joi dimineaţă, în redacţia publicaţiei Valeurs Actuelles din Paris, relatează ziarul Le Figaro.

Incidentul a avut loc joi la ora 11.00, în cartierul Bourse din Paris.

Fiind întâmpinat de doi poliţişti, individul a fugit, dar a fost prins în scurt timp. Asupra suspectului a fost găsită o şurubelniţă. El scosese bateria telefonului mobil, pentru a nu putea fi localizat de autorităţi.

Individul a fost plasat în arest preventiv, scrie Mediafax.

UPDATE 14.30: Apel la maximă vigilență pentru locuitorii din Paris și zona metropolitană. Poliția a primit întăriri la toate intrările din capitala Franței. Gara de Nord a fost evacuată din cauza unui colet suspect, iar în cartierul de afaceri La Defense li s-a cerut oamenilor să rămână în clădiri, să nu iasă pe străzi după ce în zonă a fost semnalată prezența unui bărbat înarmat. Elicopterele poliției survolează cartierul.

UPDATE 12.00. Mai multe moschei au fost ţinta unor atacuri care nu s-au soldat însă cu victime, în trei oraşe din Franţa, începând de miercuri seara, după atentatul sângeros împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo, au anunţat joi surse judiciare.

Joi dimineaţa, într-un restaurant din orașul Villefranche-sur-Saône (Rhône), aproape de Lyon, a avut loc o explozie, transmite 20minutes.fr.

Acesta se află situat lângă o moschee. Nu există victime, dar vitrina localului a fost spulberată. Până la acest moment nu există informații despre cauzele deflagrației, dar este exclusă scurgerea de gaze.

”Mă tem ca explozia să nu fie legată de atentatul de la Charlie Hebdo”, a declarat primarul localitătii, citat de Le Progres și preluat de hotnews.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net