Încă o ţară confirmă primul caz cu virusul Zika

Ultima actualizare:

    Copiii cu virusul Zika se nasc cu craniul deformatfoto: BBC
Copiii cu virusul Zika se nasc cu craniul deformatfoto: BBC

Autoritățile din Dominica au confirmat primul caz cu virusul Zika pe această insulă, singurul care a ieșit pozitiv dintre cele 13 probe suspecte examinate în laborator.

Dominica este o țară insulară din Marea Caraibelor, aflat la sud de Guadelupa și la nord de Martinica. A fost numită Insula Naturii a Caraibilor, datorită frumuseții sale și a naturii neatinse de mâna omului

Ministrul Sănătății, Kenneth Darroux, a cerut într-un comunicat cetățenilor să-și păstreze calmul, deoarece “nu sunt motive să se alarmeze”, relatează EFE, citat de Agerpres.

Pacientul ar fi contactat virusul pe insulă

Autoritățile sunt totuși de părere că pacientul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, ar fi contractat virusul pe insulă având în vedere că nu a călătorit recent în străinătate.

Insula Dominica a lansat un plan național pentru a combate virusul Zika, ce include campanii de educare publică și anunțuri în mass-media, precum și eliminarea focarelor de țânțari din diferite zone.

Cât este de periculos virusul Zika

Virusul Zika circulă în prezent în mai multe țări din America Latină și deși nu provoacă simptome grave la cei infectați, marea teamă este legătura cu cazurile de microcefalie la nou născuți și sindromul neurologic Guillain Barré. Virusul Zika e transmis prin înțepăturile țânțarilor Aedes şi a fost identificat pentru prima dată în Valea Zika, din Africa centrală în 1947. De atunci s-a răspândit în sudul și în sud-estul Asiei, în insulele din Pacific și în Americi.

Virusul Zika provoacă febră, prurit, conjunctivită și dureri musculare, deși în unele cazuri simptomele pot fi mai ușoare și să treacă neobservate. Deocamdată nu există un vaccin și nici un tratament specific pentru această boală.

Tratament

De regulă, Zika este diagnosticat după efectuarea mai multor teste de sânge, dar momentan nu există nici vaccin care să prevină infectarea, nici vreun tratament care să combată virusul. În cazul descoperirii infectării cu Zika, pacientului i se poate administra o infuzie de fluide care să-l ajute să combată virusul mai rapid.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net