I s-a înfundat! Sarkozy riscă 10 ani de puşcărie

Ultima actualizare:
Fostul preşedinte Sarkozy  a fost vlăguit de cele  15 ore petrecute în arest
Fostul preşedinte Sarkozy a fost vlăguit de cele 15 ore petrecute în arest

Fostul preşedinte Nicolas Sarkozy a fost inculpat în noaptea de marţi spre miercuri pentru corupţie şi trafic de influenţă. Negru de supărare, el a părăsit, vlăguit, clădirea în care a fost supus unor interogatorii timp de 15 ore.

Şeful statului francez în perioada 2007-2012, Nicolas Sarkozy (59 de ani), va fi cercetat în libertate, dar, dacă va fi găsit vinovat, riscă să petreacă până la 10 ani în spatele gratiilor. Asta înseamnă că ar putea să fie eliberat abia atunci când fetiţa lui, Giulia, de 3 ani, va împlini 13 ani! Judecătorii de instrucţie vor stabili dacă fostul preşedinte a încercat să obţină informaţii şi să influenţeze justiţia în alte procese.

Va fi cercetat în libertate

Este vorba de procesul în care e acuzat că a obţinut necinstit 4 milioane € de la Liliane Bettencourt (90 de ani), profitând de debilitatea ei, şi cel în care e acuzat că ar fi primit 50 milioane de euro de la fostul lider libian Muammar al-Gaddafi, bani pe care i-a folosit în campania electorală în 2007. Procurorii susţin că Sarkozy ar fi promis un post de prestigiu în Monaco judecătorului Gilbert Azibert, pentru ca acesta să-i furnizeze informaţii despre mersul investigaţiilor în cele două procese prin avocatul său, Thierry Herzog. După ce a fost pus sub acuzare, el îşi vede spulberat visul de a candida din nou la alegerile prezidenţiale din 2017. Tocmai când se bucură din nou de simpatia francezilor, după ce a fost înfrânt la alegerile din 2012! Sarkozy este primul fost preşedinte arestat din istoria modernă a Franţei.

Este anchetat de doi ani

Nicolas Sarkozy este anchetat pentru afaceri necurate începând de acum doi ani. În noiembrie 2012, fostul preşedinte a fost audiat pentru prima oară în procesul privitor la obţinerea a 4 milioane de euro de la Liliane Bettencourt. Din aprilie 2013, e anchetat privitor la banii primiţi de la Muammar al-Gaddafi.


    Fostul preşedinte Sarkozy  a fost vlăguit de cele  15 ore petrecute în arestFoto: Reuters
Fostul preşedinte Sarkozy a fost vlăguit de cele 15 ore petrecute în arestFoto: Reuters

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net