Hai noroc! La spitalul ăsta te tratezi cu vin

Ultima actualizare:

    Medicii vor putea prescrie internaţilor reţete care să includă şi un păhărel sau două de vin
Medicii vor putea prescrie internaţilor reţete care să includă şi un păhărel sau două de vin

„Uite-aşa aş vrea să mor! / Cu cobzarul lângă mine, / Cu paharul lângă mine”, spune un cântec din bătrâni. Iată că în Franţa acest refren a devenit realitate într-unul dintre cele mai selecte spitale.

Directoarea spitalului universitar din oraşul francez Clermont-Ferrand, doctorul Virginie Guastella, a dat undă verde la barul deschis în incinta instituţiei pe care o conduce. “De ce să le refuzăm pacienţilor noştri micile plăceri ale vieţii în cele mai grele clipe ale existenţei lor?

Nimic pe lumea asta nu justifică o astfel de interdicţie”, a declarat directoarea pentru “NY Post”. Plecând de la studii recente care confirmă faptul că două pahare de vin roşu sunt recomandate în cazul bolnavilor de inimă şi cu afecţiuni neurocerebrale, conducerea spitalului a aprobat deschiderea unui bar în incinta instituţiei începând cu luna septembrie. Personalul medical va fi instruit cu privire la cantitatea de alcool pe care pacienţii o pot servi aici şi va recomanda exact doza potrivită.

Solicitarea a venit din partea unui pacient bolnav de cancer care, deşi imobilizat la pat, şi-a dorit  ca înainte de a muri să bea un pahar de vin roşu. Din păcate, nu şi-a putut   îndeplini dorinţa pentru că regulamentul nu permitea acest lucru. Din septembrie însă, spitalul din Clermont-Ferrand va deveni primul din lume unde pacienţii vor “servi” pe lângă medicamente şi un pahar de... tulburel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net