Gruparea teroristă "Statul Islamic" a atacat Canada. Un militar a fost ucis

Ultima actualizare:

    Un militar a fost ucis în atacul armat din Canada
Un militar a fost ucis în atacul armat din Canada

Focuri de armă au fost trase, miercuri, în centrul oraşului Ottawa, în faţa Parlamentului şi la un memorial al eroilor, unde un militar a fost ucis, anunţă surse citate de postul CBC.

Premierul Canadei, Stephen Harper, se afla în Parlament în momentul incidentului armat produs miercuri, dar a părăsit zona în siguranţă, anunţă surse citate de CBC. Potrivit FBI, membri ai grupului terorist Stat Islamic au planuri cu privire la comiterea de atacuri în Statele Unite şi Canada.

UPDATE 20:59 - Unul dintre autorii atacurilor de la Ottawa este militant islamist - surse

Unul dintre autorii atacurilor armate din Ottawa purta văl islamic, ceea ce sugerează că este vorba de un complot terorist islamist, probabil al grupării Stat Islamic în Irak şi Levant, afirmă surse din cadrul poliţiei citate de presa canadiană.

Bărbatul împuşcat mortal de forţele de ordine după ce a deschis focul în sediul Parlamentului canadian purta "văl islamic", au declarat oficiali ai poliţiei canadiene.

UPDATE 20:13 - Guvernul canadian confirmă moartea unui militar în atacurile de la Ottawa

Militarul rănit în incidentul armat de la Memorialul naţional al eroilor canadieni a decedat la spital, iar un agent de pază de la Parlament este rănit, anunţă Jason Kenne, ministrul canadian al Dezvoltării Sociale.

"Transmitem condoleanţe pentru militarul ucis; rugăciunile noastre sunt pentru agentul de securitate de la Parlament care a fost rănit. Canada nu va fi terorizată sau intimidată", a spus Jason Kenne.

Cel puţin 20 de focuri de armă au fost trase, miercuri dimineaţă, în incinta Parlamentului Canadei, poliţia căutând unul sau doi indivizi înarmaţi, relatează AFP. "Un bărbat a intrat alergând în Parlament. Era urmărit de poliţişti înarmaţi şi toată lumea s-a adăpostit", a declarat Marc-André Viau, un angajat al Parlamentului. "Cel puţin 20 de focuri de armă automată au fost trase în Parlament", a spus el.

Un cameraman al Radio Canada a numărat aproximativ 50 de focuri de armă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net