Fan al lui Manchester United, în pericol la fiecare meci, din cauza unei boli rare

Medicii britanici au descoperit că unul dintre spectatorii obişnuiţi ai partidelor de pe Old Trafford are simptome neobişnuite la aproape fiecare meci al favoriţilor.

La cei 58 de ani ai ei, femeia este îndrăgostită de sportul rege. Ea se duce pe stadion la fiecare partidă disputată acasă de "diavolii roşii". Numai că, spre finalul jocului, suferea de anxietate, ameţeli, palpitaţii şi atacuri de panică. Şi aceasta se întâmpla mai ales la derby-uri, şi mai ales la cele care se păstrau echilibrate până aproape de ultimul fluier al arbitrului.

Britanica suferă de boala Addison, o maladie endocrină destul de rară şi care are simptome relativ greu de depistat. Printre cei care au fost afectaţi de insuficienţă corticosuprarenală primară s-a numărat şi fostul preşedinte al Statelor Unite, J.F. Kennedy. Glandele suprarenale nu produc suficient cortizol, iar pacienţilor riscă să le scadă tensiunea sau chiar să intre în comă, potrivit BMJ.com.

Până şi tratamentul femeii a fost stabilit în funcţie de programul de disputare a meciurilor din prima ligă engleză de fotbal: două dintre doze coincide cu orele la care se joacă, de obicei, partidele. Rezultatele s-au văzut: britanica a putut urmări, fără probleme de sănătate, jocurile dintre United şi Sunderland, respectiv FC Basel. Din fericire pentru ea, nu a fost în tribune la meciul pierdut de "diavolii roşii" cu 1-6 în faţa concitadinei Manchester City.