Elveţia, cea mai fericită ţară din lume. Ce loc ocupă România

Ultima actualizare:

Elveţia este ţara în care trăiesc cei mai fericiţi oameni, potrivit unui studiu internaţional având ca temă fericirea, publicat de The Independent.

România ocupă locul al 86-lea în topul celor mai fericite ţări din lume, potrivit Raportului Mondial al Fericirii pe 2015 (World Happiness Report 2015) realizat cu sprijinul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Potrivit acestui raport, cele mai fericite zece ţări din lume sunt, în ordine, Elveţia, Islanda, Danemarca, Norvegia, Canada, Finlanda, Olanda, Suedia, Noua Zeelandă şi Australia.

Acest raport pe 2015 asupra fericirii în lume este al treilea care caută să cuantifice fericirea, în încercarea de a influenţa politicile guvernamentale. Primul a fost publicat de Naţiunile Unite în 2012.

Printre criteriile luate în considerare de cercetători s-au numărat speranţa de viaţă într-o stare bună de sănătate, PIB-ul pe locuitor, susţinerea socială (cineva sau ceva pe care să se poată conta), încrederea (măsurată prin perceperea absenţei corupţiei politice şi în afaceri), perceperea libertăţii în alegerile din viaţă şi generozitatea.

În afara banilor, raportul subliniază importanţa echităţii, a cinstei, a încrederii şi a sănătăţii, menţionând că fericirea nu este distrusă neapărat de crizele economice sau dezastrele naturale.

Raportul, publicat de Sustainable Development Solutions Network (SDSN), a fost redactat şi de John Helliwell de la Universitatea canadiană UBC (University of British Columbia), şi de Richard Layard de la London School of Economics.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net