Drama unei tinere obligate să se mărite la 14 ani! Cum a ajuns să fie condamnată la moarte

Ultima actualizare:

    Tânăra de 21 de ani ar putea fi spânzurată
Tânăra de 21 de ani ar putea fi spânzurată

Povestea tinerei Razieh Ebrahimi, acum în vârstă de 21 de ani, a făcut înconjurul lumii. Obligată de către tatăl ei să se mărite la vârsta de 14 ani, fata a ajuns să-şi omoare soţul care o maltrata şi o umilea.

Iranianca a fost obligată de către tatăl ei să se mărite pe vremea când avea doar 14 ani. La 15 ani, ea dădea naştere primului copil, iar 17 avea să-şi omoare soţul. L-a împuşcat în timp ce el dormea, apoi l-a îngropat în grădină şi le-a spus oamenilor legii că a dispărut.

Fata a fost dată în vileag chiar de către tatăl ei, care a descoperit totul. După ce cadavrul soţului ei a fost găsit în grădină, Razieh a fost arestată şi condamnată la moarte.

Cazul fetei este însă unul foarte complicat, întrucât pe fir a intrat şi organizaţia Human Rights Watch, care se opune condamnarii fetei la moarte. Motivul invocat este faptul că ea şi-a omorât soţul când era minoră, iar asta ar trebui să o scape de spânzurătoare.

Săptămâna aceasta, Razieh ar trebui să afle ce sentinţă îi vor da judecătorii. "M-am măritat cu fiul vecinului nostru când avea doar 14 ani, pentru că tatăl meu făcea presiuni. Tata îşi dorea asta pentru că băiatul era educat şi lucra ca profesor. La 15 ani am născut un copil", a povestit ea.

"Nu mai ştiu cine sunt sau ce înseamnă viaţa. Soţul meu se purta foarte urât cu mine. Mă insulta şi mă distrugea pshic", a continuat ea.

Potrivit presei internaţionale, un rol major în condamnarea tinerei îl are şi atitudinea familiei soţului ucis. Cu alte cuvinte, dacă ei o vor ierta, judecătorii ar putea ţine cont de acest lucru şi ar putea să-i dea o pedeapsă mai blândă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net