Accident de autocar în Franţa! Cel mai grav din ultimii 33 de ani

Ultima actualizare:

    Un autobuz plin cu pasageri a fost lovit de un camionfoto: arhiva Adevarul
Un autobuz plin cu pasageri a fost lovit de un camionfoto: arhiva Adevarul

Un accident crunt soldat cu moartea a cel puţin 42 de persoane a avut loc vineri, 23 octombrie, în apropiere de Bordeaux, în regiunea Libourne din Franţa.

Potrivit HuffingtonPost, accidentul a avut loc în jurul orei 07.30, ora locală, când un camion şi un autobuz s-au ciocnit violent.

Sursa citată susţine că autobuzul transporta câteva zeci de pensionari. Deocamdată numărul victimelor a ajus la 42. Accidentul este cel mai grav în care este implicat un autocar din ultimii 33 de ani.

Ambele vehicule au luat foc după coliziune şi se pare că doar cinci persoane ar fi supravieţuit tragediei. Atât şoferul autobuzului cât şi cel al camionului au decedat în urma impactului.

Autorităţile franceze deschid o anchetă

Autorităţile franceze au deschis o anchetă preliminară cu privire la accidentul rutier care a avut loc vineri dimineaţa, între un autocar şi un camion, în apropiere de Bordeau, soldat cu 42 de morţi. Circumstanţele în care a avut loc loc accidentul erau neclare, potrivit lui Pierre Dartout, reprezentantul Guvernului în regiunea Aquitaine, care a anunţat ancheta într-o conferinţă de presă, în apropiere de locul accidentului, potrivit Mediafax.ro.

Accident în Franţa: preşedintele Francois Hollande, prima reacţie

Preşedintele francez Francois Hollande a transmis prin intermediul reţelei de socializare "Twitter" un mesaj legat de tragedia de azi: "Guvernul Francez este complet mobilizat în cazul tragediei de azi".

Sursa citată menţionează că acesta este cel mai grav accident care a avut loc în Franţa în ultimii 33 de ani şi în care este implicat un autocar. La faţa locului sunt detaşaţi cel puţin 60 de pompieri iar localnicii din zonă sunt de-a dreptul şocaţi de cele întâmplate.

„E un dezastru. Satul e şocat. Accidentul a avut loc la câteva sute de metri de noi. Toate drumurile sunt blocate. Sunt elicoptere şi pompieri şi poliţie peste tot. Cred că sunt cel puţin 10 ambulanţe la faţa locului“, a declarat unul dintre martori pentru local.fr.

Accident în Franţa, primele imagini:

Coliziunea care a avut loc vineri în apropiere de Libourne (Gironde), soldată cu 42 de morţi, este cel mai grav accident de autocar care a avut loc în Franţa de la cel de la Beaune (Côte d'Or), pe 1 august 1982, soldat cu 53 de morţi, inclusiv 44 de copii, relatează AFP în pagina electronică. Acel accident a fost cauzat de o încetinire a circulaţiei pe Autostrada A6 Paris-Lyon. Trei maşini care veneau cu viteză mare pe banda stângă au intrat, în dreapta, între două autocare, care transportau aproximativ 100 de copii de la o tabără la Maurienne. Primul autocar s-a oprit fără probleme, dar cel de al doilea a percutat, cu viteză redusă, una dintre maşini, al cărei rezervor s-a spart

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
traian basescu
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net