Ce spune Moscova despre eurodeputata care are interzis în Rusia

Ultima actualizare:

    Moscova nu o vrea pe europarlamentara germană în Rusia. Decizia a înfuriat autorităţile din Germania
Moscova nu o vrea pe europarlamentara germană în Rusia. Decizia a înfuriat autorităţile din Germania

Eurodeputata Rebecca Harms, căreia i s-a interzis joi intrarea pe teritoriul rus, a fost inclusă pe "lista neagră" a Moscovei vizând oficiali ai Uniunii Europene, ca măsură simetrică la sancţiunile statelor occidentale, a declarat ambasadorul rus la UE, Vladimir Cijov, citat de agenţia Interfax.

"Nu am sancţionat faptul că eurodeputata germană Rebecca Harms a prezentat autorităţilor ruse paşaportul său diplomatic, deşi a sosit la Moscova în calitate de persoană fizică. Dacă înainte de plecarea la Moscova, Harms s-ar fi adresat la ambasada rusă pentru a obţine viză în paşaportul său simplu, ar fi aflat că a fost inclusă pe o listă neagră şi nu poate intra pe teritoriul Federaţiei Ruse", a precizat Cikov.

Diplomatul rus а subliniat că această măsură este "o reacţie simetrică la sancţiunile adoptate de Uniunea Europeană împotriva unor deputaţi ruşi".

"Unii ne întreabă de ce această listă neagră nu a fost făcută publică. Vă răspund că Moscova a decis să practice anume această metodă. Dacă doamna Harms sau reprezentanţii ei s-ar fi adresat către colegii mei, ar fi primit sfatul de a se abţine de la această călătorie", a declarat Cijov.

Eurodeputata Rebecca Harms s-a deplasat joi spre Moscova, unde urma să asiste în calitate de observator la procesul unui ucrainean suspectat de spionaj.

Autorităţile ruse i-au interzis lui Harms să intre pe teritoriul rus, deşi eurodeputata a prezentat paşaport diplomatic. După ce a aşteptat trei ore pe aeroportul din Moscova, Harms a fost informată că Rusia a declarat-o "persona non grata".

"Această interdicţie care o vizează pe Rebecca Harms, copreşedintă a grupului Verzilor în Parlamentului European (PE), este "inacceptabilă", a apreciat Ministerul german de Externe.

Ambasada Germaniei la Moscova, de asemenea, şi-a exprimat protestul faţă de această masură.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net