O să ne plimbăm cu metroul pe tot globul

Ultima actualizare:

    Aşa ar arăta harta  reţelei mondiale  de metrou
Aşa ar arăta harta reţelei mondiale de metrou

Imaginaţi-vă o călătorie din Londra la New York în mai puţin de 6 ore. Zborurile lungi şi călătoriile obositoare cu trenul se vor sfârşi odată cu reţeaua mondială de metrou.

Călătoriile cu trenul par o eternitate, mai ales dacă iei în calcul şi timpul de aşteptare al escalelor, de preluare al bagajelor sau de schimb al trenurilor. Toate acestea vor deveni istorie, cu reţeaua mondială de metrou. Imaginează-ţi, cum ar fi să iei trenul din Madra, India, spre Boston, SUA, fără să schimbi nimic, în mai puţin de 6 de ore?

simeon stalpnicul png

Proiectul revoluţionar de a conecta toate marile capitale ale lumii între ele ar putea deveni realitate în viitor. Metroul mondial presupune dezvoltarea unei reţele de tuneluri subacvatice, linii ferate suspendate şi căi de acces prin munţi. Ideea de-a conecta un capăt al lumii cu celălalt îi aparţine australianului Chris Gray, în vârstă de 47 de ani, care a realizat harta reţelei mondiale de metrou.

În 500 de ani vom călători de pe un continent pe altul cu o viteză supersonică de 1.223 km/h, chiar şi pe sub oceane. Un asemenea proiect va costa miliarde de dolari pentru crearea infrastructurii şi a garniturilor sub formă de tuburi. Super-metrourile de mare viteză vor face călătoria de sub ocean comparabilă cu a lua un bilet de avion, dar într-un timp mult mai scurt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net