Australia interzice călătoriile în ţările considerate focare ale terorismului

Ultima actualizare:

    Australia a înăsprit joi legile antiterorism
Australia a înăsprit joi legile antiterorism

Australia a înăsprit joi legile antiterorism, interzicând orice călătorie către ţările considerate focare ale terorismului internaţional, în speranţa că îi va împiedica pe candidaţii la jihad să meargă în Siria sau Irak, relatează AFP.

Aproximativ 70 de australieni ar fi plecat deja către Orientul Mijlociu pentru a lupta alături de grupări teroriste precum organizaţia Stat Islamic, generând îngrijorarea autorităţilor de la Canberra.

Amendamentul la legile antiterorism, propus de Guvern, urmăreşte incriminarea oricărei deplasări fără vreun motiv întemeiat într-o zonă declarată ca fiind teatrul de activitate al unei organizaţii teroriste inamice.

Pedeapsa maximă pentru încălcarea acesteia va fi de zece ani de închisoare.

"Amendamentul privind combatanţii străini, adoptat astăzi de Parlament, va permite înainte de toate facilitarea urmăririi australienilor care au luptat în rândurile grupărilor teroriste în străinătate", a declarat premierul Tony Abbott (conservator).

"Acesta va permite, de asemenea, supravegherea mai uşoară aici a potenţialilor terorişti şi «predicatorilor de ură» care îi încurajează", a declarat el.

Şeful Executivului a apreciat în faţa Parlamentului că circa 100 de australieni au sprijinit financiar sau au recrutat pentru islamiştii plecaţi în Orientul Mijlociu.

El a precizat că aproximativ 20 dintre ei, care au luptat alături de grupări teroriste, s-au întors în Australia şi că în total au fost anulate paşapoartele a 70 de persoane.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net