Au trimis Garda Naţională peste manifestanţii din Ferguson fără acordul Casei Albe

Ultima actualizare:
Poliţia a aruncat, fără milă, cu gaze lacrimogene în copii
Poliţia a aruncat, fără milă, cu gaze lacrimogene în copii

Situţia continuă să fie critică în Ferguson, suburbia oraşului St Louis din statul american Missouri. După ce guvernatorul Jay Nixon a chemat Garda Naţională în Ferguson, s-a aflat că nici preşedintele Obama, nici restul echipei de la Casa Albă nu ştia despre această intervenţie.

Barack Obama a fost plecat într-o scurtă vacanţă, dar a discutat luni cu Avocatul General, Eric Holder, care a criticat de mai multe ori situaţia din Ferguson şi abuzurile făcute de poliţie. 

"Oamenii nu ştiau, Casa Albă nu ştia că trimit Grada Naţională acolo", a declarat un oficial pentru site-ul Buzzfeed.

Protestele au continuat în Ferguson şi în weekend, când poliţia a aruncat din nou cu gaze lacrimogene chiar şi în copiii şi jurnaliştii care se aflau pur si simplu pe stradă. 


    Poliţia a aruncat, fără milă, cu gaze lacrimogene în copiiFoto: Twitter
Poliţia a aruncat, fără milă, cu gaze lacrimogene în copiiFoto: Twitter

Michael Brown, în vârstă de 18 ani, a fost împuşcat mortal de un poliţist în timp ce mergea pe stradă, sâmbătă seara. Adolescentul nu avea nicio armă asupra lui. Deşi poliţia locală a declarat că Brown l-a agresat pe poliţist, prietenul băiatului susţine că nu s-a întâmplat aşa ceva. Autopsia a arătat că Brown avea mai multe răni de glonţ. În plus, prietenul lui susţine că oamenii legii nici nu au vrut să îl interogheze, iar cadavrul lui Brown a fost lăsat timp de patru ore în stradă. 

Crima i-a determinat pe oameni să iasă în stradă pentru a cere dreptate. În ciuda faptului că localnicii au încercat să protesteze paşnic, ei au fost atacaţi de poliţie cu gloanţe de cauciuc şi lemn şi gaze lacrimogene. Iniţial, poliţia a reuşit să oprească presa să publice detalii, iar marile ziare au prezentat evenimentul abia după câteva zile.

Un poliţist a spus chiar că "Ferguson e o zonă de război" şi că reporterii nu au ce căuta: miercuri, doi jurnalişti au fost arestaţi fără motiv. În timpul unor alte proteste, reporterii au fost atacaţi şi ei de poliţişti cu gaz lacrimogen chiar în timp ce încercau să filmeze scenele. 

Vineri noapte circa 200 de protestatari au avut ciocniri cu poliţia, în ciuda faptului că mulţi dintre ei umblă cu mâinile ridicate, pentru a arăta că nu au arme şi nu vor să rănească pe nimeni, oamenii legii au continuat să folosească forţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net