„Air Force One” sau „Trump Force One”, aceasta-i întrebarea!

Ultima actualizare:

    Excentricul Donald Trump ar putea continua să surprindă prin alegerile sale chiar și atunci când vine vorba despre transportul aerianfoto: Twitter
Excentricul Donald Trump ar putea continua să surprindă prin alegerile sale chiar și atunci când vine vorba despre transportul aerianfoto: Twitter

Majoritatea dintre noi nu ar rata în ruptul capului o călătorie la bordul celui mai cunoscut avion al planetei, „Air Force One”. Nu însă și viitorul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, care a preferat recent să meargă la Washington, la prima sa întâlnire cu administrația Barack Obama, cu propriul avion.

Ceea ce i-a atras acestuia imediat titulatura de „Trump Force One”.

În acest mod Trump a rupt practic tradiția conform căreia președintele zboară exclusiv cu „Air Force One”, ceea ce i-a făcut pe mulți dintre jurnaliștii lumii să se întrebe dacă cel de-al 45-lea președinte american va continua sau nu să prefere propria fortăreață zburătoare în dauna celei actuale. Părerile sunt deja împărțite pe această temă. Click.ro a ales să vă prezinte o paralelă între cele două aeronave.

Avionul personal al miliardarului american a fost achiziționat în 2011 și l-a costat o mică avere pe proprietar. Întrucât a transformat un „Boeing” de linie într-un avion de lux, a cărui valoare se ridică la mai bine de 100 de milioane de dolari americani. „T-Bird”, cum își alintă Trump „jucăria”, e dotat cu corpuri de iluminat de ultimă generație, extrem de performante, inclusiv în ceea ce privește protecția mediului, două dormitoare de vis și tot atâtea motoare Rolls-Royce, și ele de ultimă generație.

De asemenea, biroul de lucru al lui Donald Trump e tapetat cu aur. Inclusiv centurile de siguranță menite să-i protejeze pe călători conțin fire de aur, atent lucrate. Asta în timp ce dormitorul miliardarului e „blindat” cu panouri de lemn din cel mai prețios, dar și cu perne brodate cu blazonul familiei Trump (nu e deloc imposibil să vedem asemenea perne foarte curând și în dormitorul prezidențial de la Casa Albă!!!).

„Trump Force One” include printre dotări și un sistem home-cinema, cu un ecran de 57 de inch și un mai mult decât performant sistem de sunet. „T-Bird” are însă o anvergură a aripilor mai mică decât cea a lui Air Force One, 38 de metri comparativ cu 59 de metri cât numără aeronava încă oficial prezidențială.

Totodată, „Air Force One” poate transporta 102 persoane, de peste două ori mai mult decât „rivalul” său, care poate „înghiți” doar 43.

„Air Force One”

Aeronava cu care președintele american impresionează în orice colț al planetei al lumii ar merge are de partea sa o serie de atuuri. Astfel, el dispune de o sală specială de conferințe, o alta de gimnastică, foarte bine doatată pentru condiția sa, dar și de un centru medical ultraperformant, capabil oricând să se ocupe de starea de sănătate a celui mai puternic om al planetei.

Ca să nu mai vorbim că în cazul unui posibil atac aerian, „Air Force One” are dispozitive de autoapărare, ce pot lansa inclusiv rachete aer-aer sau aer-sol cu rol defensiv, dar și ofensiv.

În timpul recentei campanii electorale, nici măcar „Air Force One” nu a scăpat criticilor lui Donald Trump. Acesta a spus despre avionul prezidențial că are motoare vechi ca performanță, ceea ce dăunează protecției mediului încurajator, temă în care Trump s-a arătat în profund dezacord atât cu Hillary Clinton, cât și cu Barack Obama.

În aceste condiții, e de așteptat să vedem cum își va servi „Air Force One” noul stăpân și dacă nu cumva îi va plăti polița pentru „jignirile acuze”. Cu atât mai mult cu cât avantajul e de partea sa, întrucât mai are un „frate geamăn”, Casa Albă beneficiind în orice moment de două aparate identice alintate drept „Air Force One”!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net