Stephen Hawking: «Un dezastru va afecta Pământul. Este esenţial să colonizăm spaţiul»

Ultima actualizare:

Temerile stârnite de interpretările date previziunilor mayaşe i-au determinat pe mulţi dintre ascultători să-l întrebe pe profesorul de la Universitatea Cambridge cum ar vedea apocalipsa şi dacă există vreo şansă ca omenirea să se salveze. "Este posibil ca rasa umană să dispară, dar nu e inevitabil", a răspuns el.

"Cred că este destul de probabil ca un dezastru, cum ar fi un război nuclear sau încălzirea globală, să afecteze Pământul în următorul mileniu", a afirmat Hawking, care rămâne însă optimist: "Este esenţial să colonizăm spaţiul. Cred că vom înfiinţa colonii autonome pe Marte şi pe alte corpuri din sistemul solar, deşi asta nu cred că se va realiza în următoarea sută de ani".

El este de părere că o întâlnire cu o altă civilizaţie nu ar fi deloc benefică pentru om: "Descoperirea unei alte forme de viaţă inteligentă ar fi cea mai mare realizare ştiinţifică din toate timpurile. Dar, dacă extratereştrii vor decide să ne viziteze, rezultatul ar fi similar cu sosirea europenilor în America: ceea ce s-a întâmplat după aceea nu a fost deloc în favoarea amerindienilor", avertizează profesorul.

Cât despre naşterea Universului, aceasta "poate fi explicată prin acţiunea legilor fizicii, fără să fie nevoie de vreun miracol ori de vreo intervenţie divină", şi-a reluat el teoria care i-a deranjat pe mulţi creaţionişti. "Aceste legi arată că Universul a fost creat din nimic, într-o stare de creştere accelerată".

"Timpul este definit numai în relaţie cu Universul, astfel că nu putem vorbi de «timpul în care a luat el naştere»", a mai spus profesorul, în cadrul emisiunii care a avut loc pentru a celebra cei 70 de ani pe care îi va împlini pe 8 ianuarie. El a folosit un sistem de sintetizare a vocii, dat fiind stadiul avansat al bolii sale, scrie The Telegraph.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net