Declaraţiile lui Rogozin au dat naştere unui scandal internaţional! Rusia ameninţă România: «Suntem capabili să ripostăm»

Ultima actualizare:

    Dmitri Rogozin a fost enervat că Ucraina şi România şi-au închis spaţiul aerian pentru el. (Foto: Reuters)
Dmitri Rogozin a fost enervat că Ucraina şi România şi-au închis spaţiul aerian pentru el. (Foto: Reuters)

Declaraţiile făcute sâmbătă de Dmitri Rogozin, conform căruia România i-a interzis accesul în spaţiul său aerian, au generat o serie de replici dure între vicepreşedintele rus şi Traian Băsescu. Luni, şeful comisiei pentru Afaceri Internaţionale a Dumei a explicat că orice stat care adoptă măsuri ostile faţă de Rusia poate fi obiectul unei riposte.

Aleksei Puşkin a declarat, pentru agenţia de presă RIA Novosti, că orice presiune făcută asupra Rusiei, în special interdicţia avionelor, va obliga oficialii de la Moscova să riposteze.

"Orice stat care realizează acţiuni ostile faţă de Rusia trebuie să fie conştient că va putea face obiectul unei riposte de aceeaşi natură. Adică dacă noi avem impresia că Rusia suferă în prezent presiuni, în special prin interdicţia zborurilor avioanelor guvernamentale, este timpul să arătăm că suntem capabili să ripostăm ", a declarat Aleksei Puşkov, şeful comisiei pentru Afaceri Internaţionale a Dumei, pentru RIA Novosti, conform Mediafax.

Delegaţia care l-a însoţit pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin în Transnistria a sosit sâmbătă seara la Moscova cu un avion de linie, după ce autorităţile de la Kiev ar fi interzis tranzitarea spaţiului aerian al Ucrainei de către avionului lui Rogozin.

Rogozin a anunţat sâmbătă că a revenit la Moscova, din Republica Moldova, în pofida faptului că avionul său a fost obligat de avioane ucrainene de interceptare să se se întoarcă din drum, la Chişinău.

El a acuzat România că nu i-a permis avionului său, la solicitarea Statelor Unite, să se întoarcă la Moscova prin spaţiul aerian românesc, în drum dinspre regiunea separatistă moldoveană Transnistria, unde a participat vineri la parada militară organizată de Ziua Victoriei asupra naziştilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net