Premieră pentru fanii "Harry Potter": studiourile unde s-a turnat seria, deschise vizitatorilor

Ultima actualizare:

    Castelul a fost construit la scara 1:24
Castelul a fost construit la scara 1:24

După ce şi cel de-al optulea film ce urmăreşte aventurile elevilor şcolii de vrăjitorie Hogwarts a fost terminat, uşile studiourilor se vor deschide pentru ca publicul să se plimbe, preţ de câteva ceasuri, pe urmele paşilor lui Harry Potter.

Pentru prima dată, macheta castelului Hogwarts, realizată în cele mai mici detalii cu ocazia primei pelicule a seriei, va putea fi văzută de aproape. 86 de artişti au realizat impresionanta clădire, la scara de 1:24, sculptând manual toate detaliile. Ulterior, aceasta a fost modificată pentru următoarele şapte filme.

Măsurând peste 15 metri în diametru, construcţia a fost inspirată de două dintre clădirile folosite pentru filmările exterioare: catedrala Durham şi castelul Alnwick. Castelul Hogwarts este creaţia designerului Stuart Craig, laureat al Premiului BAFTA şi nominalizat de mai multe ori la Oscar.

În cadrul turului oferit de Warner Bros. London, mai pot fi admirate costume şi elemente de decor. Faimoasa mătură Nimbus 2000, dar şi motocicleta lui Hagrid se află la loc de cinste. Fanii seriei se pot plimba prin Sala Mare, pot intra în biroul lui Dumbledore, dar şi în magazinul de baghete magice sau alte locuri deja familiare celor care au urmărit aventurile lui Harry Potter.

Daniel Radcliffe, interpretul personajului principal, a folosit pe parcursul întregii serii 160 de perechi de ochelari şi 70 de "baghete magice", potrivit Daily Mail. Expoziţia va fi deschisă pe 31 martie, dar cererea de bilete i-a obligat deja pe organizatori să prelungească programul de vizitare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net