Papa i-a cerut președintelui Cubei să declare Vinerea Mare sărbătoare națională

Ultima actualizare:

    Papa Benedict al XVI-lea
Papa Benedict al XVI-lea

Papa Benedict al XVI-lea a sosit la Havana ieri, la ora locală 12.00 (17.00 GMT), pentru a doua parte a vizitei sale de două zile în Cuba, după o primă etapă la Santiago de Cuba.

La coborârea din avion, suveranul pontif a fost întâmpinat de cardinalul Jaime Ortega, şeful Bisericii catolice cubaneze.

După câteva ore de odihnă la nunţiatura din Havana, papa a fost primit oficial de preşedintele Raul Castro, aseară, la ora locală 19.30 (ora locală, 1.30 GMT), la Palatul Revoluției din Havana. La reuniune au participat membri ai guvernului cubanez, dar și clerici, potrivit cotidianului spaniol El Pais.

Papa i-a cerut lui Raul Castro să declare Vinerea Mare sărbătoare națională, în care creștinii să fie liberi. În urmă cu câțiva ani, Papa Ioan Paul al II-lea i-a cerut  lui Fidel Castro să declare ziua de Crăciun sărbătoare națională, iar dictatorul a acceptat.

Benedict al XVI-lea va oficia apoi o mare slujbă în Piaţa Revoluţiei, la care sunt aşteptate un milion de persoane.

În timpul şederii la Havana nu este exclusă o întâlnire cu Fidel Castro 85 de ani, părintele revoluţiei cubaneze, retras de la putere din 2006, Vaticanul comunicând "disponibilitatea" Papei în acest sens.

La Havana circulă speculaţii şi cu privire la o eventuală întâlnire cu preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, aflat pentru un tratament medical în capitala cubaneză, informează Agerpres.

În schimb, nu este prevăzută nicio întrevedere între papă şi opoziţia cubaneză, care a denunţat un val de arestări preventive pentru a fi împiedicată să manifesteze în timpul vizitei papale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
panselute capitala jpeg
ion iliescu inquam photos jpg
umbrela ploi jpeg
valentin ceausescu in tinerete jpg
principalii candidati la primaria capitalei jpg
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net