MASACRU în Afganistan! Un soldat american a împuşcat cu sânge rece 16 civili afgani

Ultima actualizare:

    Printre victime se află noua copii și trei femei (Foto Reuters)
Printre victime se află noua copii și trei femei (Foto Reuters)

Şaisprezece civili din provincia Kandahar, situată în sudul Afganistanului, au fost ucişi cu sânge rece de un soldat american. Acesta a intrat "în domiciliile unor oameni obișnuiți, omorând tot ce i-a ieşit în cale. Printre victime se află care "noua copii și trei femei", a afirmat președintele afgan, Hamid Karzai, într-un comunicat.

Duminică, în jurul orei 3.00 (00.30, ora României), "un soldat a ieşit din baza sa şi a început să tragă. Acesta se află în acest moment în detenţie", a precizat un oficial occidental. Bărbatul era bine echipat şi a avut cel mai probabil "ochelari cu vedere nocturnă" pentru a-şi comite fapta, potrivit unei alte surse occidentale.

"Guvernul a condamnat de nenumărate ori operaţiunile desfăşurate în numele războiului împotriva terorismului, care cauzează pierderi civile. Dar când afgani sunt ucişi intenţionat de forţele americane, este vorba despre un asasinat şi o acţiune impardonabilă", a punctat Karzai, care cere scoteală guvernului de la Washington.

"Sunt hotărât să fac în aşa fel încât orice persoană a cărei responsabilitate va fi stabilită să fie trasă la răspundere pentru actele sale", i-a răspuns generalul John Allen, comandantul Forţei internaţionale a NATO (ISAF), angajându-se în faţa "poporului afgan că va fi efectuată o anchetă rapidă şi aprofundată".

Statele Unite nu a rămas fără replică. Aceştia au prezentat la rândul lor "cele mai sincere condoleanţe" familiilor victimelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net