Fotbaliştii de top au creiere mai performante decât media populaţiei

Ultima actualizare:

Şi cu cât joacă la o echipă dintr-un eşalon superior, cu atât şi rezultatele înregistrate sunt mai bune. Fotbaliştii profesionişti din primele ligi s-ar situa în vârful topului, mai precis între primii 2%. Ce-i drept, au fost analizate "abilităţile cognitive" ale celor testaţi.

Autorii studiului nu au putut însă să determine dacă practicarea acestui sport le-a dezvoltat creierul sau, dimpotrivă, capacităţile intelectuale i-au ajutat să ajungă în vârf. "Pentru a practica acest sport ai nevoie de abilităţi fizice şi de viteză. Însă şi de un creier care să coordoneze totul", a afirmat Torbjorn Vestberg, citat de "The Times". Jucătorii au excelat mai ales atunci când a venit vorba de "funcţiile executive", cum ar fi viteza de reacţie şi capacitatea de adaptare.

Însă cercetătorii suedezi au determinat şi reversul medaliei: "Ei încep să practice fotbalul de la o vârstă fragedă şi nu mai au timp pentru şcoală. Din acest motiv unii dintre ei pot părea a fi lipsiţi de capacităţi intelectuale", a mai spus el. "Studiul sugerează că, pentru a selecţiona un viitor star, n-ar trebui luate în calcul doar calităţile fizice", au concluzionat cercetătorii suedezi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net