Drama vieţii lui Margaret Thatcher! Singură şi bolnavă, după 52 de ani de căsnicie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Margaret Thatcher a murit la vârsta de 87 de ani după ce a suferit un atac cerebral.

Cunoscută drept una dintre cele mai puternice feţe de pe scena politică din Marea Britanie, Margaret a recunoscut mereu că soţul ei, Denis Thatcher, a sprijinit-o enorm toată viaţa.

Margaret Thatcher l-a cunoscut pe Denis Thatcher în perioada în care a candidat din partea Partidului Conservator, la prima sa încercare de a intra în politică.

La acea vreme, Denis Thatcher era un industriaş bogat şi care divorţase. Cei doi s-au căsătorit în 1951 iar Denis şi-a susţinut soţia pe tot parcursul carierei politice a acesteia.

simeon stalpnicul png

De asemenea a ajutat-o material să urmeze dreptul, Margaret devenind avocat specializat în taxe. Cei doi au avut doi copii gemeni, un băiat şi o fată, Mark şi Carol, care s-au născut în 1953.

Sir Denis Thatcher, născut pe data de 10 mai 1915, a fost unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din Marea Britanie. El s-a născut în Lewisham, în Londra, fiind băiatul mai mare al unui om de afaceri neo-zeelandez.

În anul 2003, pe 26 iunie, Denis Thatcher a decedat, lăsând-o pe Margaret Thatcher singură.

Presa internaţională a speculat, după decesul lui Denis, că Doamna de Fier a început să aibă probleme psihice după moartea lui Denis, care a afectat-o foarte mult.

"Să fii premier presupune să ai o viaţă solitară. Într-un fel, aşa ar trebui să fie. Nu ai cum să fii un bun conducător dacă faci băi de muşţime. Cât timp Denis a fost lângă mine, nu m-am simţit niciodată singură. Ce mai bărbat! Ce mai soţ! Ce mai prieten!", a spus Margaret despre iubitul ei soţ.

Efectul pierderii lui Denis a fost imens iar stările trăite de Margaret au fost redate, cu acurateţe, de Meryl Streep în filmul Doamna de Fier (The Iron Lady), dând curs speculaţiilor din presa britanică potrivit cărora Margaret ar fi suferit afecţiuni psihice. După moartea lui Denis, starea sănătăţii Doamnei de fier a devenit aproape critică.

Margaret Thatcher s-a confruntat cu grave probleme de sănătate în ultimii ani ai vieţii. Ea a suferit mai multe atacuri cerebrale şi s-a îmbolnăvit de demenţă, după cum afirma fiica sa.

În luna decembrie a anului 2012, a suferit o intervenţie chirurgicală la vezica urinară. Pe data de 8 aprilie 2013, Margaret Thatcher a murit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net