Crăciun însângerat în Nigeria: credincioşi catolici ucişi în timpul slujbei

Ultima actualizare:

Zece cadavre au fost deja scoase din locul dezastrului, potrivit Reuters. Ambulanţele au fost insuficiente pentru a prelua toţi morţii şi răniţii, mai anunţă serviciile de urgenţă. Biserica Sf. Theresa din Madala, o suburbie a capitalei Nigeriei, era plină ochi atunci când a avut loc explozia.

"Eram înăuntru alături de familia mea când s-a auzit bubuitura. Am alergat afară, nici acum nu ştiu unde îmi sunt soţia şi copiii", a relatat un martor al incidentului, la scurt timp după explozie. Potrivit oficialităţilor, bomba a fost plasată pe o autostradă din apropiere.

După câteva ore, o altă explozie a avut loc într-un alt lăcaş de cult din oraşul Jos, o localitate cu o populaţie mixtă din punct de vedere etnic şi religios. Un poliţist a suferit răni uşoare, fiind, se pare, singura victimă a incidentului.

Deşi până acum nu au fost stabiliţi cu certitudine vinovaţii, autorităţile bănuiesc că în spatele atentatelor se află grupul Boko Haram, care intenţionează să impună legea islamică sharia în Nigeria. Organizaţia musulmană şi-a asumat două alte incidente din 2011, printre care şi un atentat sinucigaş asupra unei clădiri ONU, în august, în care şi-au pierdut viaţa 23 de persoane.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net