Copiii din Mexic: Nişte criminali sau doar victime? VIDEO

Ultima actualizare:

    Cel puţin 30.000 de copii din Mexic sunt implicaţi în organizaţii criminale FOTO: Youtube
Cel puţin 30.000 de copii din Mexic sunt implicaţi în organizaţii criminale FOTO: Youtube

Cel puţin 30.000 de copii de Mexic sunt implicaţi în organizaţii criminale. Reprezentanţii Drepturile Copiilor din Mexic susţin că minorii ajung să săvârşească infracţiuni din cauza mai multor factori, precum: ameninţări cu moartea, nevoi financiare sau sociale.

Organizaţia pentru Drepturle Copiilor din Mexic spune că este necesar ca Guvernul să înceapă să perceapă aceşti minorii violenţi drept victime.

"Cartelurile de traficanţi nu îi învaţă pe aceştia să devină căpetenii. Vorbim despre o nouă formă de abuz, în care copiii sunt antrenaţi, obişnuiţi, să comită infracţiuni", a spus Veronica Morales, purtător de cuvânt al organizaţiei.

În ultimii ani, un număr foarte mare copii au fost arestaţi în Mexic. Potrivit CNN, cazul cel mai cunoscut este al unui băiat de 14 ani, cunoscut ca El Ponchis. El a fost condamnat la trei ani după ce a torturat şi omorât cel puţin patru persoane.

La doar o lună după ce El Ponchis şi-a auzit sentinţa, o fată de numai 13 ani a fost capturată şi acuzată că face parte din banda Zetas. Autorităţile au dezvăluit că fetiţa primea 8.000 de pesos (nr. 800 de dolari) pentru informaţiile pe care le oferea găştii. Ea «muncea» pe post de informator, observator, şi trebuia să dea raportul traficanţilor despre cine intră şi cine iese din Luis Moya, un oraş nord-central din Mexic.

Organizaţiile civile din Mexic susţin că autorităţile încalcă drepturile copiilor atunci când îi arestează. Ele au atras atenţia că de multe ori imagini cu minorii arestaţi au fost difuzate în media fără a se respecta intimitatea minorilor sau prezumţia lor de nevinovăţie.

"Nu există o lege în ceea ce priveşte criminalitatea juvenilă", a punctat Morales, care a evidenţiat necesitatea unui cadru legal în aceste cazuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net