Biserica Anglicană ar putea fi condusă, de la anul, de un arhiepiscop de culoare

Ultima actualizare:

    Arhiepiscopul de Canterbury a oficiat căsătoria dintre prinţul William şi Kate Middleton. Foto: Reuters
Arhiepiscopul de Canterbury a oficiat căsătoria dintre prinţul William şi Kate Middleton. Foto: Reuters

John Sentamu, în prezent arhiepiscop de York, este cotat ca favorit pentru poziţia ocupată, în prezent, de Rowan Williams. Acesta din urmă a decis să demisioneze la finalul acestui an.

"Voi împlini 10 ani ca arhiepiscop şi peste 20 ca episcop. A fi în această poziţie este un privilegiu imens, deoarece ai acces la viaţa bisericilor din întreaga lume", a afirmat Rowan Williams, citat de Daily Mail. Actualul arhiepiscop de Canterburya fost cel care a oficiat căsătoria dintre prinţul William şi Kate Middleton, anul trecut.

Decizia liderului Bisericii Anglicane vine la doar o zi după ce guvernul britanic a dat undă verde căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. El s-a implicat activ în dezbaterile din luna precedentă, afirmând că autoritatea seculară nu are dreptul de a legaliza mariajul între homosexuali.

Opinia sa a fost împărtăşită şi de John Sentamu, arhiepiscop de York şi principalul favorit la a-i succeda în funcţie lui Williams. Potrivit acestuia, premierul David Cameron "ar încălca Biblia" adoptând o astfel de lege. Sentamu este cunoscut prin gesturile sale radicale.

Arhiepiscopul de origine ugandeză şi-a tăiat gulerul, simbol al funcţiei sale, în 2007, în semn de protest faţă de regimul Mugabe, jurând că nu-l va mai purta cât timp acesta va rămâne preşedinte în Zimbabwe. De asemenea, a refuzat să mănânce timp de o săptămână, ca simbol al solidarităţii cu victimele conflictului din Orientul Mijlociu.

În plus, a participat la un eveniment caritabil, în cadrul căruia a sărit cu paraşuta alături de regimentul Red Devils al armatei britanice. Banii strânşi au fost donaţi familiilor militarilor răniţi sau ucişi în Afganistan. În afara lui John Sentamu, printre potenţialii succesori ai lui Rowan Williams se numără Richard Chartres, episcop al Londrei, şi Nick Baines, episcop de Bradford.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net