Adolf Hitler, salvat de la înec pe când avea patru ani

Ultima actualizare:

Viitorul preot Johann Kuehberger putea schimba cursul istoriei, afirmă succesorul acestuia, Max Tremmel, citat de Daily Mail. Văzându-l pe micul Adolf zbătându-se în apele râului Inn, Johann, care avea o vârstă apropiată de cea a viitorului Fuhrer, a sărit să-l salveze.

Hitler a trecut sub tăcere incidentul, însă recent a fost găsit un ziar datând din 1894, în care este relatată povestea. Articolul din "Donauzeitung" vorbeşte despre "un copil" care a căzut în apă după ce gheaţa s-a rupt. "Un tovarăş hotărât" a sărit să-l salveze, mai scrie publicaţia.

Episodul apare şi în cartea "Out of Passau - Leaving a City Hitler Called Home", de Anna Elisabeth Rosmus: "Curentul era foarte puternic, iar apa - rece ca gheaţa, curgând direct dinspre munte. Din fericire pentru tânărul Adolf, fiul proprietarului casei unde locuia a reuşit să-l scoată la timp, salvându-i viaţa".

"În Passau, toată lumea cunoaşte evenimentul. Alte poveşti spuse despre el relatează faptul că avea nevoie de ochelari şi că nu a învăţat niciodată să înoate", mai afirmă autoarea volumului. Însă Hitler a preferat ca ulterior să pomenească numai despre jocurile copilăriei, nu şi despre acest incident.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net