Adevărul ruşinos despre lenjeria Victoria's Secret: e făcută din bumbacul cules de copiii sclavi din Africa!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Colecţiile de lenjerie intimă Victoria's Sectre sunt prezentate de cele mai frumoase modele din lume, într-un cadru cât mai fastuos. Ceea ce nu se ştie însă este că materia primă e adusă de pe continentul negru şi că la producerea ei muncesc copiii trataţi precum scalvii.

Compania Victoria's Secret este în mijlocul unui scandal de proporţii. Potrivit Daily Mail brand-ul este acuzat că produce piesele de lenjerie intimă din bumbacul cules de tineri africani, care sunt obligaţi să muncească ore întregi fără să fie plătiţi.

simeon stalpnicul png

Investigatorii de la Bloomberg News Agency au descoperit că, departe de podiumurile de la Londra şi New York, în Burkina Faso, copii de nici 10 ani muncesc în condiţii mizere la producerea bumbacului.

simeon stalpnicul png

Echipa de la agenţia de presă care a cercetat acest subiect a petrecut mai mult de şase săptămâni în ţara din vestul Africii şi a vorbit cu copiii abuzaţi, părinţii şi vecinii lor.  Ziariştii au descoperit că micuţilor le este încălcat dreptul la educaţie şi sunt obligaţi să muncească.

După ce este cules, bumbacul este trimis în fabricile din India şi Sri Lanka, unde se confecţionează "superba" lenjerie Victoria's Secret.

De Ziua Îndrăgostiţilor, în 2009, compania a creat o colecţie specială care s-a vândut cu mesajul că fiecare achiziţionare contribuie la îmbunătăţirea vieţii în Burkina Faso.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat: "Luăm aceste acuzaţii foarte în serios. Este cu totul împotriva valorilor şi comportamentului impus de compania noastră. Standardele noastre interzic punerea copiilor la muncă. O să investigăm acest caz foarte serios".

Minorii care sunt obligaţi să lucreze sunt de obicei înrudiţi cu fermierii, care se folosesc de ei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net