A dresat corbul să păzească cimitirul

Ultima actualizare:

    Emeric Forrai, paznic la un cimitir din Deva
Emeric Forrai, paznic la un cimitir din Deva

Cimitirul catolic din Deva, judeţul Hunedoara, este mai vizitat ca niciodată. Un corb de şase luni, domesticit de paznic, a devenit punct de atracţie şi mascota locului.

Datorită paznicului Emeric Forrai (45 de ani), corbul Coco a devenit stăpânul văzduhului deasupra cimitirului catolic din Deva. Pasărea s-a ataşat de oameni, după ce bărbatul a reuşit să o îmblânzească.

"Am găsit puiul de corb, în a treia zi de Paşte. Corbul, care era atunci ca un ghemotoc negru, căzuse dintr-un cuib aflat pe una dintre crengile unui copac înalt. L-am luat acasă şi, cu timpul, m-am ataşat de el, şi el de mine. A devenit un adevărat membru al familiei mele", povesteşte hunedoreanul.

Paznicul Emeric Forrai, care locuieşte în cimitir, spune că pasărea este de mare folos, fiindcă alungă toate zburătoarele care poposesc pe morminte şi distrug florile şi fac murdărie.

Cu toate acestea, dresorul lui Coco spune că va trebui să renunţe la tovărăşia acestei păsări.

"În curând îl voi duce în sălbăticie, fiindcă va creşte şi poate deveni agresiv cu vizitatorii cimitirului", mai spune paznicul din Deva. Corbul este o pasăre semirăpitoare, omnivoră, care are ciocul şi picioarele puternice.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net