Cum explicăm cele mai ciudate comportamente ale câinilor

Ultima actualizare:

    Câinii sunt printre  cele mai expresive  animale
Câinii sunt printre cele mai expresive animale

Trebuie să recunoaştem - câinii fac, câteodată, nişte lucruri cu adevărat ciudate. Sunt ciudate pentru noi, oamenii. În lumea şi “pe limba” lor, ele au o însemnătate. Mihai Nae, instructor de dresaj canin, ne „traduce” câteva dintre cele mai frecvente comportamente ale patrupezilor.

Iau o faţă vinovată. Câinii sunt nişte animale expresive. Faţa lor poate exprima surpriză, frică, bucurie, plictiseală sau nerăbdare. Când îşi iau faţa supusă, vinovată, cu siguranţă ştiu că au greşit. „Se întâmplă ca stăpânul să intre în casă, iar câinele să se ascundă. Abia atunci omul îşi dă seama că patrupedul lui a făcut o prostie. Atenţie, însă! Câinele nu are noţiunea valorii lucrului stricat. Dacă ţi-a ros papucii, nu ştie de ce eşti atât de supărat.

Mihai Nae
Mihai Nae

Însă dacă a fost odată certat pentru un lucru şi a doua oară îl repetă, anticipează că iar va fi certat, de aici faţa spăşită”, explică Mihai Nae.Se învârt după coadă. Se spune că ar fi o manifestare nervoasă. Câinele aleargă după propria coadă atunci când are un nivel crescut de hiperactivitate. Tot din nervozitate excesivă se muşcă de coadă, în felul acesta consumându-şi doza sa de agresivitate.Sapă gropi. O fac din lipsă de ocupaţie şi este o modalitate de a atrage atenţia stăpânului.Îşi rotesc capul. Este unul dintre cele mai drăguţe gesturi ale căţeilor. Dar de ce o fac rămâne un mister. Specialiştii în comportament canin cred că îi ajută să audă şi să vadă mai bine, sau pentru că au observat o atitudine pozitivă din partea ta atunci când iau acea „faţă mirată”.Se tot foiesc până îşi găsesc locul de dormit. Este un comportament care îşi are rădăcini vechi şi este o modalitate de a-şi face „patul” cât mai confortabil.

Se rostogolesc prin iarbă sau prin pământ. Nu o fac de bucurie, aşa cum, poate, presupui. Şi acesta este un comportament dictat de genă. „Oricât de aristocrat ar fi câinele, are mica lui doză de sălbăticie.

Cu sute de ani în urmă, câinii se rostogoleau prin pământ ca să-şi schimbe mirosul corpului şi să poată traversa un anumit teritoriu fără să fie simţit”, explică instructorul de dresaj.

Ce feţe fac la spălat!

Faţa unui câine „plouat” e menită să ceară milă şi, în acelaşi timp, este atât de haioasă. Jurnaliştii de la Reader’s Digest au adunat cele mai simpatice fotografii cu lăţoşi abia ieşiţi de sub duş şi i-au pus pe Internet, „ca să-i facă de ruşine”. Este clar, nu le place să fie spălaţi. Dacă ai şi tu un astfel de căţel, instructorul Mihai Nae te învaţă să-l împrieteneşti cu apa printr-un truc simplu: „dă-i ceva bun de mâncare chiar în baie. În timp ce mănâncă, udă-l uşor cu apă caldă. Va asocia plăcerea mâncatului cu baia”, spune specialistul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
ed dwight profimedia jpg
bucuresti jpg
traian basescu
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net