Zeci de restaurante din Capitală, amendate pentru nereguli grave

Ultima actualizare:

    Andra și Măruță l-au scos  pe celebrul David Bisbal  la restaurantul Divan,  verificat de ANPC
Andra și Măruță l-au scos pe celebrul David Bisbal la restaurantul Divan, verificat de ANPC

Fie friptura cât de scumpă şi clientul cât de celebru, localurile de fiţe tot nu scapă de controale şi amenzi! Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a verificat 28 de restaurante celebre, din care au retras peste 180 kg de carne.

O mulţime de politicieni, de vedete, oameni de afaceri şi sportivi vor să mănânce în locuri unde nu vine omul de rând. Preţurile sunt mari, dar preparatele poartă semnătura unor maeştri bucătari. “Întotdeauna m-am simţit excelent în restaurantul Divan şi niciodată nu am avut probleme”, a declarat Cătălin Măruţă pentru Click!.

Mai mult, Andra l-a invitat la acelaşi restaurant şi pe David Bisbal, celebrul interpret spaniol. Totuşi, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a făcut un control în 28 de restaurante şi unităţi de tip fast-food, printre care se află şi celebrul “Divan”. Conform unui comunicat ANPC, lista de abateri e lungă, însă inspectorii nu detaliază ce au găsit în fiecare unitate. Per total, este vorba despre carne expirată, achiziţionată fără documentele necesare, sisteme frigorifice vechi sau ouă depozitate la temperatura camerei sunt doar câteva dintre neregulile depistate.

“Au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman 185,5 kg de carne şi produse din carne în valoare de 8.306 lei şi 63 bucăţi de lipii”, informează ANPC. Localurile au fost amendate cu 147.000 lei.  Cei din conducerea restaurantelor de fiţe se apără. “La noi nu au găsit nimic. Au venit, au verificat şi au plecat. Nu s-au aplicat sancţiuni”, ne-a explicat şeful de sală de la restaurantul Vacamuuu, din cartierul Floreasca. Aici, 250 g de muşchi de vită costă 102 lei, iar un kilogram de antricot, 360 de lei.  “Ne-au dat un avertisment pentru că au găsit în frigider câteva preparate care nu aveau etichetă şi pentru că în meniu nu era scris gramajul şi ce preparate conţin ingrediente care pot provoca alergii. Este o greşeală pe care o vom corecta imediat”, ne-a declarat Adrian Antimir, şef de sală la restaurantul Divan. Nu vor să-şi piardă clienţii vedetă, care vin şi dau 48 de lei pe un kebab sau 78 de lei pe o frigăruie! Cei de la “Piccolo Mondo”, local unde vin “valuri” de politicieni, ne-au spus că şi ei au primit un avertisment pentru o pungă de vinete coapte aflată în frigider fără etichetă.

Click! spune

Lista celor 28 de localuri unde ANPC a constatat nereguli: Cofetăria Franţuzească, Restaurant Beirut, Restaurant Zaitone, Restaurant Divan, Restaurant Piccolo Mondo, Restaurant Vacamuuu, Restaurant Yoshi, Restaurant Arăbesc Sis Kebab, Four Season, La Oriental, Tarboush Restaurant, Sultan, Restaurant Marele Zid, Restaurant Templul Soarelui, Memos, Karamna, El Bacha, L’Incontro, Adress Fodd - restaurant cu specific turcesc, Tripoli - restaurant cu specific libanez, Restaurant No Name, Restaurant Coin Vert, Zen Sushi, Restaurant CHONG Quing, Restaurant Indian, Bozan Usta - Fast Food cu specific turcesc, Dristor Doner Fast Food, Restaurant Chineese Garden.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net