Unei femei i s-a furat telefonul în autobuz în București. Ce a urmat e uluitor

Ultima actualizare:

    Hoții din mijloacele de transport sunt greu de dovedit în absența martorilorfoto: arhiva Click!
Hoții din mijloacele de transport sunt greu de dovedit în absența martorilorfoto: arhiva Click!

Scene incredibile în București! ”Filmul” unui furt altfel obișnuit în mijloacele de transport din București a devenit viral pe rețelele de socializare datorită reacției uluitoare a călătorilor. Și polițiștii RATB au fost impresionați. Așa ceva se întâmplă foarte rar, o dată, de cel mult două ori într-un an!

Irina Crăiță-Mândră a trecut marți, 14 iunie, printr-o experiență pe care o trăiește zilnic cel puțin un bucureștean care călătorește cu mijloacele de transport în comun. Telefonul i-a fost ”subtilizat” în autobuzul 104. În cazul Irinei însă, finalul a fost unul fericit, datorită reacției uluitoare a celorlalți călători.

Iată cum a decurs totul, așa cum a povestit protagonista pe pagina personală de Facebook.

”Mi s-a furat telefonul în autobuzul 104 astăzi dimineață. Am avut mare noroc că mi-am dat seama imediat după ce am urcat. Am strigat că mi s-a furat și o doamnă mi-a șoptit cine a fost. Am prins-o de mână pe individă, am strigat să se blocheze ușile ca să nu coboare la stația următoare și tot ea era cu gura mare.

Cu ușile blocate și cu toată zarva din jur, s-a vazut nevoită să accepte să o percheziționez. Când să-mi las rucsacul jos ca să fac asta, cumva a scos telefonul furat și mi l-a pus pe jos - ca apoi să zică că eu sunt proastă că nu văd că l-am scăpat. Cu telefonul recuperat și autobuzul în mișcare, individa continua să mă jignească și să mă amenințe să coborâm «ca să ne rezolvăm». Unii călători mă îndemnau să chem poliția, dar știam că fără martori e o cauză pierdută.

Pe fondul scandalului și amenințărilor ei, un călător s-a pus în ușă și s-a oferit să-mi fie martor. Apoi s-au mai oferit încă 2 persoane să dea declarație în calitate de martori. Am sunat la 112 instant, am strigat să se blocheze ușile autobuzului până la sosirea echipajului și toți călătorii au așteptat 10 minute în stația Traian venirea poliției. A venit un jandarm și un polițist, le-am raportat pe scurt ce s-a întâmplat și am mers cu toții (eu, doi dintre martori și suspecta) la sectia nr. 11.

Individa, o recidivistă cunoscută, continua să amenințe. Ne deplasăm cu toții spre poliția RATB care se ocupă de fapt de cazurile astea și stăm acolo aproape 5 ore până se rezolvă toate procedurile. Ea urmează să fie reținută preventiv și apoi judecată (Doamne ajută! să-și primească și pedeapsa pentru furt calificat).

Important e că doi martori s-au învoit de la serviciu și au mers până la capăt cu declarațiile, au avut un spirit civic extraordinar. Am înțeles că în aproape 80% din cazurile astea, păgubiții «se împacă»; își retrag plângerile contra unor sume de bani. Și sunt foarte rare cazurile de genul ăsta de «flagrant civil» (așa l-au numit polițiștii de la RATB) - 1 sau 2 pe an în care «să se autosesizeze martori». Foarte rar își asumă această responsabilitate cetățenii.

Într-adevăr, birocrația e mare, dar nu trebuie să cedăm. În nici un caz nu-mi voi retrage plângerea din respect pentru efortul celor doi martori și pentru că numai procedând corect, putem avea pretenția că lucrurile să funcționeze corect. Astăzi am înțeles că totuși se poate. Să nu cedăm, există speranță!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net