Tu propui, Firea plătește. Primăria alocă 4 milioane de euro pentru ideile tale

Ultima actualizare:

    Primarul Gabriela Firea Foto: Dorin Constanda
Primarul Gabriela Firea Foto: Dorin Constanda

Primăria Capitalei va investi patru milioane de euro pentru finanțarea a 20 de proiecte propuse direct de bucureșteni. Prin această campanie, Municipalitatea vrea să sporească gradul de implicare a cetățenilor în modernizarea și dezvoltarea orașului.

Propune pentru București” este numele campaniei derulate de Primăria Capitalei în acest an, pentru care a primit girul Consiliului General, în unanimitate. Patru milioane de euro vor fi alocate de la buget pentru finanțarea celor mai bune 20 de idei care vin de la bucureșteni. Proiectele, care trebuie să acopere domeniile infrastructură, amenajare / reabilitare spaţii publice, spaţii verzi – locuri de joacă pentru copii, mobilitate şi siguranţa circulaţiei, infrastructură culturală, infrastructură socială, smart city, sănătate, vor fi votate tot de cetățeni, pe site-ul primăriei.

„Având în vedere că la nivel local, Primăria Municipiului Bucureşti are ca obiectiv creşterea gradului de transparenţă şi bună guvernare, ajustarea politicilor publice la nevoile şi aşteptările comunităţii, prin această campanie se urmăreşte identificarea unui număr de douăzeci de proiecte prioritare de interes local iniţiate de cetăţeni, care vor putea fi asumate şi implementate de municipiului Bucureşti începând cu anul 2018, fiind un pas important în complexul proces de bugetare participativă”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Pentru a putea propune proiecte pentru București, cei interesați trebuie să aibă cel puțin 18 ani, domiciliul sau reședința în Capitală și să-ți creeze nu cont pe site-ul primăriei.  Fiecare cetățean interesat se poate înscrie cu un singur proiect, care va fi urcat pe site în cel mult trei zile de la trimitere. În acest timp, o comisie de specialiști ai municipalității va evalua propunerea sa. Valoarea maximă care va fi alocată unui proiect este 200.000 de euro. După aprobare, proiectele vor fi implementate începând cu anul 2018.

Pentru a putea vota un proiect, bucureștenii trebuie să-și creeze un cont în secțiunea dedicată acestei campanii, de pe site-ul primăriei. Se poate vota o singură dată. Campania „Propune pentru Bucureşti” va începe în 18 septembrie, urmând depunerea, analizarea şi votarea proiectelor, iar în 24 noiembrie vor fi afişate rezultatele finale.

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net