Toni Greblă, mituit cu două rochii pentru nevastă?

Ultima actualizare:
Stan Mustaţă
Stan Mustaţă

Judecătorul Curţii Constituţionale, Toni Greblă, a fost adus, joi dimineaţă (22 ianuarie), la DNA. Procurorii i-au adus la cunoştinţă că e urmărit penal pentru trafic de influenţă şi pentru că a luat mită o maşină rochii şi un abonament de telefon.

Aproape în fiecare dimineaţă, parcă urmărim un serial tv. Acţiunea filmului se petrece în acelaşi loc: sediul DNA. Doar personajele sunt altele. Ieri, în jurul orei 9.00, a venit rândul judecătorului Curţii Constituţionale (CC), Toni Greblă. El a fost luat de acasă de procurori şi dus la sediul DNA pentru a fi înştiinţat că este urmărit penal. După jumătate de oră, negru de supărare, Toni Greblă a ieşit pe uşa instituţiei şi a declarat că nici o acuzaţie nu e adevărată.

Procurorii, însă, îl acuză de trafic de influenţă, constituirea unui grup ­infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ ­incompatibile cu funcţia. Potrivit unor documente ale ­procurorilor, citate de Mediafax, în perioa­da 2010-2015, Toni Greblă ar fi pretins şi primit de la finul său, omul de afaceri gorjean Ion Bîrcină, mai multe foloase necuvenite.

Avocata Mihaela Greblă
Avocata Mihaela Greblă

„Foloasele necuvenite au fost primite în schimbul promisiunii de a interveni şi determina diferiţi funcţionari publici să îndeplinească şi să urgenteze îndeplinirea unor acte, în folosul firmelor controlate de Bîrcină Ion, cu interese în domenii de activitate diversă (energie, transport, fier vechi)”, se arată în documentele citate.

Aşadar, Greblă ar fi primit folosinţa gratuită, service-ul şi asigurarea pentru autoturismul marca BMW Serie 5, înmatriculat succesiv pe numele societăţilor controlate de Bîrcină, precum şi folosinţa gratuită a unui abonament de telefon. De asemenea, Greblă ar fi primit de la finul său, 1.200 de lei, echivalentul a două rochii de damă, cadou pentru soţia judecătorului.

Potrivit presei gorjene, soţia judecătorului, avocata Mihaela Greblă, este o împătimită a modei, după cum a declarat chiar ea, pentru gorj-domino.com, în urmă cu câţiva ani, când a fost întrebată ce a primit de ziua ei: „Am primit rochii, bluze… haine, în general. Îmbrăcămintea este slăbiciunea mea, iar fiul meu şi prietenii mei ştiu acest lucru, aşa că, atunci când este ziua mea, îmi cumpără haine”.În plus, Toni Greblă ar fi desfăşurat activităţi comerciale în legătură cu ferma de struţi pe care o deţine în comuna Teleşti, judeţul Gorj. De altfel, ieri după-masă, procurorii au efectuat percheziţii la fermă pentru a aduna şi alte probe.

Click! spune

Toni Greblă (62 de ani) e de profesie avocat. El a fost fondatorul CFSN Gorj, fiind preşedinte al filialei. Între 1990 şi 1993, apoi între 2000 şi 2003, a fost prefect de Gorj. În 2004, a fost consilier la Ministerul Administraţiei şi Internelor. În 2008, a fost ales senator de Gorj, din partea PSD, fiind şi preşedintele Comisiei Juridice din Senat. El este judecător la Curtea Constituţională din decembrie 2013.

Stan Mustaţă a primit şpagă pentru a da soluţii favorabile

Un bilanţ referitor la oamenii legii certaţi cu legea arată că, în ultimii zece ani, peste 100 de magistraţi au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie, potrivit stiripesurse.ro. Aceştia sunt fie judecători, fie procurori acuzaţi şi condamnaţi pentru luare de mită, trafic de influenţă sau abuz în serviciu.


    Stan MustaţăFoto: Mediafax, gorj-domino.com
Stan MustaţăFoto: Mediafax, gorj-domino.com

De notorietate este cazul judecătorului Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti. Acesta a stat şase luni în arest. Mustaţă este acuzat că a primit mită pentru a da soluţii favorabile în dosare pe care le judeca.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
constantin si elena sfinti png
bullying 679274 1920 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net