Tichete sociale pentru amărâții din Capitală

Ultima actualizare:

    În jur de 5.000 de sărmani ar putea să beneficieze de tichtele sociale
În jur de 5.000 de sărmani ar putea să beneficieze de tichtele sociale

Cine locuiește în sectorul 4 al Capitalei și are un venit de până în 400 de lei va avea ce pune pe masă de Crăciun. Cu toții vor primi de la primărie tichete sociale în valoare de 200 de lei.

Decizia a fost aprobată de Consiliul Local Sector 4, care a stabilit procedura de întocmire a dosarelor şi a metodologiei de aprobare a ajutoarelor de urgenţă sub formă de tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă.

Valoarea lor variază între 150-200 de lei de persoană, în funcţie de venitul obţinut. Mai exact, 200 lei va primi persoana singură care are un venit lunar situat sub 400 de lei, câte 200 de lei fiecare membru din familia care are un venit net lunar sub 400 lei/membru, 150 lei persoana singură care are venitul net lunar cuprins între 401 lei şi 2/3 din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată și câte 150 lei fiecare membru din familia care are venitul net lunar cuprins între 401 lei şi 2/3 din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Aproximativ 5.000 de bucureșteni sunt ar putea să le primească.

Documentele de care ai nevoie

Doasarul trebuie să conțină cererea titularului în original, copii după actele de identitate, adeverinţă de venit pentru ultima lună sau adeverinţă de şomaj după caz, adeverinţă de alocaţie şi adeverinţă de elev unde este cazul, talon de pensie, acte din care să reiasă regimul juridic al locuinţei, adeverinţă emisă de asociaţia de locatari/proprietari cu persoanele (nominal) care locuiesc la adresă, dosar cu şină.

Pentru acordarea ajutoarelor, la nivelul DGASPC sector 4 se vor întocmi două comisii formate din câte trei persoane numite prin dispoziţie a directorului general.

Comisiile vor analiza fiecare dosar şi vor face propuneri primarului de aprobare a cererii de acordare a ajutorului de urgenţă.

Înainte însă, asistenții sociali vor face anchete la domiciliile tuturor solicitanților ca să vadă dacă sunt cu adevărat săraci.

Ce-ți cumperi cu ele

Tichetele sociale pot fi folosite timp de un de un an şi se pot cumpăra cu ele alimente specific Crăciunului, îmbrăcăminte şi încălţăminte, jucării şi rechizite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
plata impozit 2020 2 jpeg
GORGHIU jpg
doctorul mircea beuran jpeg
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net