Au transformat terasele în corturi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Centrul Vechi ar trebui să fie emblema Bucureştiului. Locul de distracţie, care să scoată în evidenţă oraşul. Din păcate, cei care au localuri aici l-au transformat într-un bazar. Unii dintre ei, au "îmbrăcat" terasele în plastic şi arată acum ca nişte corturi.

Umbrele colorate în fel şi chip, scaune şi mese din plastic, fier forjat sau lemn, plante decorative artificiale sau naturale, vitrine frigorifice . Ani de zile, în Centrul Istoric a fost un adevărat talmeş- balmeş. În martie, însă, reprezentanţii Primăriei Capitalei au pus piciorul în prag şi au aprobat un Regulament privind funcţionarea teraselor de aici.

Trattoria Buongiorno, de pe str. Franceză, are copertină ca la cort

simeon stalpnicul png

După lungi discuţii în contradictoriu, patronii au înţeles că faţa Centrului Vechi trebuie să se schimbe şi să arate precum zonele de distracţie din alte capitale europene. Totul a fost bine şi frumos doar pentru puţin timp. După un tur făcut, ieri, pe străzile Şelari, Smârdan şi altele, am observant că cei care deţin localuri au uitat de tot şi au revenit la vechile obiceiuri. Unele terase, considerate a fi de fiţe, erau acoperite cu copertine din plastic. Adevărate corturi! Legea lui Sorin Oprescu interzice aşa ceva, dar dacă nimeni nu-i sancţionează, patronii cred că merge şi aşa.

În faţa Restaurantului La Bonita, de pe  str. Şelari, sunt plante artificiale

simeon stalpnicul png

Mobilierul din plastic era şi el prezent, la fel şi plantele artificiale. "Sunt interzise covoarele din material plastic, scaunele şi mesele pliante din plastic. Terasele nu au voie să amplaseze copertine împotriva vântului sau a ploii", se arată în Regulament. Sancţiunile contravenţionale sunt cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
Dr  Bogdan Martian Sanador 1 jpg
hotel adobestock jpg
06 2021 11 03 21 38 59 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net