Nino,nino, este o urgenţă! Mergem la cumpărături

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Consumul mult prea mare de carburant, declarat de ambulanţierii sălăjeni, l-a pus pe gânduri pe şeful lor. Curios să vadă cum de reuşesc aceştia să folosească atâta motorină, managerul Radu Coste i-a pus sub urmărire. Nu mică i-a fost mirarea să afle că şoferii mergeau cu ambulanţa la cumpărături.

Când auzi sirena Ambulanţei nu ştii cum să faci ca să te dai la o parte din calea ei. Te gândeşti că viaţa cuiva atârnă de un fir de aţă. Nici prin cap nu ţi-ar trece că echipajul se grăbeşte la cumpărături. Ei bine, în Sălaj acest lucru a fost posibil.

Disperat că zeci de mii de lei se duceau lunar pe combustibil, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj, Radu Coste a pus trei salvări din dotare sub urmărire. A montat sisteme GPS, în secret, fără ca ambulanţerii să bănuiască ceva. În felul acesta, bărbatul a aflat că oamenii din subordine se ocupau de treburile personale în timpul serviciului.

Radu Coste conduce Ambulanţa Sălaj de câteva luni

simeon stalpnicul png

„Am găsit ambulanţe la Praktiker, în Cluj, şi prin alte locuri pe unde nu aveau ce căuta. I-am pus să plătească carburantul consumat, iar măsura a avut efect, pentru că acum nu se mai consumă la fel de mult. Un bilanţ pe primele şase luni ale acestui an arată că, faţă de aceeaşi perioadă din 2012, cheltuielile cu carburantul au scăzut cu 7.000 de lei", a declarat Coste.

În momentul de faţă, toate salvările din Sălaj sunt monitorizate, astfel că nimeni nu-şi mai permite să gonească cu ambulanţa cine ştie pe unde. Problemele cu umflarea cheltuielilor la Serviciu Judeţean de Ambulanţă Sălaj au făcut, de altfel, în urmă cu trei ani, obiectul unui control de la Ministerului Sănătăţii, care s-a lăsat şi cu cercetări efectuate de DNA, managerul de la acea vreme, Ioan Cordea, fiind demis.

Salvările din Bucureşti au GPS de cinci ani

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov monitorizează Salvările din dotare de cinci ani. În biroul celor care preiau apelurile de la cetăţeni, există o hartă mare, pe care apar în timp real toate salvările aflate pe traseu. Strada exactă, dacă se află sau nu în mers şi de cât timp sunt staţionate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
batic dacic pe Columna 640x370 jpg
sat pixabay jpg
nava de croaziera foto pixabay
West Side Flower Fest 2 1 scaled jpg
crima sibiu jpg
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net